Градска художествена галерия – Пловдив получи от Националния институт за

...
</TD
>Градска художествена галерия – Пловдив получи от Националния институт за
Коментари Харесай

Ремонтират емблематична сграда в Пловдив

Градска художествена изложба – Пловдив получи от Националния институт за недвижимо културно завещание (НИНКН) мнение за единодушие с измененията в идейния план за реституция и акомодация на Баня Старинна като Зали за модерно изкуство.

Това дава опция да стартира вторият стадий от контракта с проектанта – правенето на механически план, който би трябвало да е подготвен за 90 работни дни. След което ще започва премахването на прилежащите помощни постройки.

Очаква се да се направи и археологическо изследване на разчистения терен, както и снимане на тази част от постройката - монумент на културата.

Междувременно се наложи обезопасяването на пространството към постройката с слагане на краткотрайни оградни уреди поради ронеща се фасада. Проблемът се появява от време на време от години поради теч в този сегмент от покрива.

От галерията е изпратено писмо до Инспектората на Министерството на културата с молба за основаване на профилирана комисия, която да даде наставления за спешен ремонт. Община Пловдив има подготвеност да финансира подобен ремонт.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР