Финансирането на новите социални услуги на Община Русе – Център

...
</TD
>Финансирането на новите социални услуги на Община Русе – Център
Коментари Харесай

В Русе държавата поема услугите за хора с деменция и психични разстройства 

Финансирането на новите обществени услуги на Община Русе – Център за настаняване от фамилен вид за пълнолетни лица с психологични разстройства и Център за настаняване от фамилен вид за пълнолетни лица с деменция, ще бъде поето от страната. Съгласие за това би трябвало да дадат общинските съветници на идната сесия.

Двата центъра се обитават в реконструираната постройка на закрития Дом за деца, лишени от наставнически грижи " Св. Димитър Басарбовски “. Преди година започва и реализацията на самия план, като финансирането му за период от една година бе по Оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси 2014-2020 “. Проектът завършва на 30 юни 2023 година, като по-късно е належащо да се обезпечи резистентност посредством продължение услугите като делегирани от страната действия.

Двата центъра за грижа са независимо обособени, с обособени входове, като изискванията за живот в постройката и дворното пространство са близки до фамилната среда и изцяло дават отговор на функционалните характерности за даване на резидентна грижа за лица с психологични разстройства и лица с деменция, оповестяват от rusemedia.com.

Двете услуги към този момент са включени в дейностите по обмисляне на обществените услуги в. Закона за държавния бюджет на Република България за съответната календарна година. На 23.03.2023 година в общинска администрация са получени 2 броя заповеди на Изпълнителния шеф на Агенция за обществено подкрепяне за предоставяне авансово утвърждение за основаване на две нови обществени услуги в община Русе, които да се финансират от държавния бюджет.

Центърът за настаняване от фамилен вид за пълнолетни лица с деменция ще бъде за 15 консуматори, толкоз ще има и в Центъра за настаняване от фамилен вид за пълнолетни лица с психологични разстройства.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР