Фестивалът на лютеницата се превърна в традиция за благоевградското с.

...
</TD
>Фестивалът на лютеницата се превърна в традиция за благоевградското с.
Коментари Харесай

Кметът Илко Стоянов получи оригиналната рецепта за най-вкусната българска разядка

Фестивалът на лютеницата се трансформира в традиция за благоевградското с. Логодаж, кметът Илко Стоянов получи истинската рецепта за най-вкусната българска разядка. 

Фестивалът на лютеницата за втора поредна година събра стотици фенове на най-вкусната обичайната българска разядка в двора на учебното заведение в благоевградското село Логодаж, оповестиха от Общината.

На кулинарния празник участва и кметът на Благоевград Илко Стоянов. Той бе посрещнат от неповторимите Логодажки баби, пазещи тайната в приготвянето на царицата на зимнината.

Секретарят на читалище " Иван Чаушки “ Дафинка Бойчева връчи на кмета Стоянов истинската рецепта на логодажката лютеница, излъчена от потомство на потомство.

Неустоимият мирис на същинската бабина зимнина, къкрещите цяла нощ казани привлякоха в съботния ден феновете на здравословната храна, решили да се опушат край огнището като опитат от домашно приготвената лютеница. На място бе омесен и опечен самун по остаряла българска рецепта.

На фестивала на търг бяха продадени лимитирана серия лютеница “Детска ", “Ловджийска " и обичайната “Логодажка лютеница ". Бурканчетата отидоха при посетители от София, Варна, Благоевград, а събраните средства ще бъдат дарени за участия на Логодажките баби по фестивали в страната. Най-високата цена, дадена за бурканче лютеница бе 30 лв.. Така всеки, взел участие в наддаването, си потегли със спомен от този прекрасен празник, който се трансформира в традиция за с. Логодаж.

И до момента в който кулинарите се трудеха и положителното въодушевление бе на всяка маса част от присъстващите извиха хора и демонстрираха, че селото е живо и притегля от ден на ден младежи.

Организатори на събитието са Община Благоевград, читалище " Иван Чаушки “ с. Логодаж и кметство Логодаж.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР