Европейският шампион по киокушин Тодор Крушков днес даде благороден пример,

...
</TD
>Европейският шампион по киокушин Тодор Крушков днес даде благороден пример,
Коментари Харесай

Европейски шампион по киокушин даде пример на връстниците си!

Европейският първенец по киокушин Тодор Крушков през днешния ден даде доблестен образец, като подари кръв и се включи в предизвикването, което УМБАЛ Бургас насочва към всички завършващи зрелостници. В акцията " Това не си го правил " през днешния ден се включи бургаската Професионална гимназия по механотехника и електроника. Състезателят на клуб " Сентоки ", който през 2021 година стана европейски първенец, има трофеи и от международни и държавни шампионати, бе част от тази група.

Младежите споделиха, че са предизвикани да вземат участие в акцията от своите преподаватели. Личен образец през днешния ден даде инж. Анна Златанова, класна на 12ж клас и постоянен кръводарител, която първа легна на кушетката. " Много пъти съм била кръводарител. Разказах на учениците, че с цел да не се тормозят от самия развой е хубаво да си мислят за индивида, който през днешния ден са избавили с помощта на своята кръв. За този човек нашата помощ е скъпа ", сподели тя. Отделението по кръводаряване насочва своята признателност и към госпожа Надя Николова, класна на 12б, която през днешния ден също придружаваше учениците. Над 30 души се включиха в акцията, което е близо една трета от завършващите учебното заведение и най-голямата досега група от всички гимназии, взели участие в тазгодишното издание на " Това не си го правил ".

До баловете остава към месец. Все още има време зрелостниците да си обезпечат незабравимо прекарване, като станат кръводарители за първи път. Заявки за присъединяване се одобряват в Отделението по трансфузионна хематология на УМБАЛ Бургас и на тел. 056 894867 и 0879357774. Кръводарител може да бъде всеки здрав човек от 18 до 65-годишна възраст. Едно даряване може да избави три човешки живота. Важно е да се знае, че изобилната закуска и многото течности са наложителни преди акта на кръводаряване и оказват помощ той да протече по-лесно.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР