Двама заместник-министри на регионалното развитие и шефовете на НКЖИ

...
</TD
> Двама заместник-министри на регионалното развитие и шефовете на НКЖИ
Коментари Харесай

Форсират работата по Югоизточния обход на Пловдив

Двама заместник-министри на районното развиване и шефовете на НКЖИ и АПИ ще седнат на една маса, с цел да решат забатачения Югоизточен обход на Пловдив. Височайшата среща ще се организира идната седмица в Пловдив и е по концепция на народния представител, предава Plovdiv24.bg .

" Проблемът с реализацията на плана е в процедурата за координиране сред НКЖИ и АПИ, чиито принципал са разнообразни министерства - транспортното и на районното развиване. Двете институции си разменят писма година и половина - две години и по плана не се работи. Затова нашата концепция е да седнат на една маса и да се схванат, с цел да няма препроектиране, което би лишило още година-две " - разяснява за медията ни.

Югоизточният обход сред " Скобелева майка " и Асеновградско шосе е планиран още по времето на кмета. С него се затваря външния кръг на Пловдив. Трасето върви паралелно на жп линията, както е и в североизточната посока, към Автомагистрала " Тракия ". За южната част обаче от НКЖИ са упорствали за несъмнено разстояние сред релсите и пътя, за сигурност и здраве на жителите. На идната междуинституционална среща ще би трябвало да се посочи планът в сектора, в който е очакван жп надлез. Според Костурков, съгласуването сред министерствата може да се извърши за един месец и по-късно да стартира строителството.

Пътната връзка е с дължина близо 5 километра и ще коства 42 милиона лв. с Данък добавена стойност. Обществената поръчка, оповестена от АПИ, беше извоювана от " Трейс груп холд " АД, които няколко пъти са потвърждавали препоръчаната цена.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР