Драгомир Драганов и Йордан Вълчев провериха въведената организация на движение

...
</TD
>Драгомир Драганов и Йордан Вълчев провериха въведената организация на движение
Коментари Харесай

Драгомир Драганов и Йордан Вълчев провериха въведената организация на движение за ремонта на Дунав мост при Русе

Драгомир Драганов и Йордан Вълчев ревизираха въведената организация на придвижване за ремонта на Дунав мост при Русе, оповестиха от Областна администрация - Русе. Председателят на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура “ инж. Йордан Вълчев и регионалният шеф на Русе Драгомир Драганов направиха ревизия в интервала сред 14.30 и 15.30 часа на въведената от през днешния ден краткотрайна организация на придвижване на Дунав мост. 

Припомняме, че през днешния ден преди обед стартира главният ремонт на оборудването, който ще продължи към две години. Той започва с ограничение на придвижването в сектор с дължина към 200 м в лентата за вход в България. В другата лента за излаз в посока Румъния сега не се правят строителни работи и трафикът минава контролирано. Строителните действия ще се правят без прекъсване на придвижването и оборудването няма да се затваря. 

На обекта ще се работи всекидневно по 10 – 12 часа дневно, през светлата част от денонощието. Работният развой ще се провежда и прави по този начин, че транспортните средства да минават поетапно в двете посоки в платното, в което не се работи. Движението се контролира с адаптивна светофарна уредба и работата ѝ е синхронизирана сред граничните управляващи на България и Румъния. Светофарът ще може да се реалокира и да се разполага в съответната част на моста, която се ремонтира.

По думите на Драганов въведената организация на придвижване е ефикасна. Той беше безапелационен, че сходни инспекции ще се вършат непрестанно, в това число и нощно време. " Много е значимо да подсигуряваме същата пропускателна дарба на моста, както и до момента. Работим в синхрон с всички институции, уверен, че ще се оправим сполучливо и до две години ще можем да се похвалим с изцяло ремонтиран български сектор на оборудването “, съобщи Драганов. Въпреки това след началото на ремонта имаше опашки от транспортни средства в региона на Дунав мост от румънска страна. 

Драганов разясни, че повода за образувалите се опашки от румънска страна не е ремонтът на моста в българския сектор. " Румънските управляващи не пропускаха регулярно транспортните средства през граничния пункт, защото не желаят те да престояват дълго време на моста. Разговаряхме с тях. Обяснихме им да пропущат повече транспортни средства, а в случай че се наложи, светофарът ще премине на ръчен режим “, разяснява Драганов, който посети и румънския сектор на оборудването. Той бе съпроводен и от консула на Румъния в София Даниел Мазилу.

Първоначално цикълът на изчакване на светофара беше на три минути и половина, само че към този момент продължителността на зелената светлина е 5 минути. При нужда още веднъж ще се правят промени в цикъла на светофарната уредба за реализиране на най-оптималното решение. В момента се слагат бетонните заграждения от вид " Ню Джърси “ в 200-метровото трасе, където в началото ще се прави ремонтът. Ширината на сектора от пътното платно, където ще се реализира поетапното двупосочното прекосяване е от 3.5 метра, което подсигурява безпроблемното напредване на моторни транспортни средства със широчина от 2.75 метра.

Ремонтът е на стойност близо 45 милиона лв. и в границите на него ще се извърши цялостна замяна на асфалтовите пластове, на панелите, хидроизолация, нови ограничаващи системи, маркировка и др.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР