До края на месец април ще бъде издадено строителното разрешение

...
</TD
>До края на месец април ще бъде издадено строителното разрешение
Коментари Харесай

Първо в Plovdiv24.bg: До края на април издават строителното разрешение за демонтажа на Бетонния мост

До края на месец април ще бъде издадено строителното позволение за демонтажа на настоящия Бетонен мост и надлежно - монтаж на новото мостово оборудване над железопътните линии, научи първи Plovdiv24.bg .

Издаването на позволение за градеж не значи, че неотложно ще стартира премахването на моста. НКЖИ, респективно - компанията реализатор на обекта, ще би трябвало да изготви План за сигурност и здраве и План за ръководство на отпадъците. Чак след одобряването на двата документа ще бъде публикуван протокол 2А за разкриване на строителната площадка, разяснява за медията ни заместник-кметът по строителство инж.. 

Датата за прекъсване на придвижването по Бетонния мост за реконструкцията му е 15 юни. Тя е контрактувана сред генералния шеф на НКЖИ и кмета на Пловдив. След издаването на разрешението за градеж стартира процедурата за подготвителни действия, измежду които с изключение на издаването на акт 2А са и закупуването на греди, материали и така нататък за обекта, посочи ръководителят на плана за рационализация на жп ареал Пловдив инж. Иван Бакалски.

Припомняме, че към 230 метра от настоящия Бетонен мост и южният метод ще бъдат демонтирани. Над жп линиите ще се издигне нова структура, която ще е с 1,40 метра по-висока от остарялата и ще доближи сред 6,10 и 6,40 м височина при 5,40 м до момента. Така електрическите влакове няма да смъкват пантографите, с цел да преминат под оборудването. Според плана, габаритът на новото мостово оборудване няма да се трансформира и остава с широчина 9 метра - две платна по 4,50 метра. От двете страни ще има пешеходни трототоари, само че без велоалея.

По време на реконструкцията на моста се планува. Той ще обслужва пасажерите до и от Асеновград. Пътуващите по направление Димитровград ще бъдат транспортирани с рейсове до гара Катуница и оттова ще се качват на съответния трен. В противоположна посока композициите също ще стигат до Катуница и пасажерите ще се извозват до централна гара в Пловдив с рейсове. Влаковете от/до София, Пещера, Септември и други ще бъдат ориентирани по други трасета или пасажерите ще се трансбордират. 

Промените ще влязат в действие от началото на спирането на придвижването на влаковете по отношение на реконструкцията на Бетонния мост. Затварянето на оборудването е планувано за 15 юни. Един месец по-рано ще бъде направен съответния график.

Пълното спиране на придвижването под моста ще продължи 40 дни и се чака да се случи при започване на месец юли. Проблем е, че е планувано от 1 юли да се спре придвижването по 8 линия - направлението Оризово - Михайлово. Твърде е допустимо това спиране да се отсрочи във времето, изясни инж. Бакалски.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР