Днес в Конферентната зала на Областна администрация Благоевград, областният управител

...
</TD
>Днес в Конферентната зала на Областна администрация Благоевград, областният управител
Коментари Харесай

Благоевградска област е в пълна готовност за реакция при влошаване на времето

Днес в Конферентната зала на Областна администрация Благоевград, регионалният шеф на област Благоевград Мария Димова събра членовете на Областния щаб за осъществяване на регионалния проект за отбрана от бедствия. Срещата бе извършена за усъвършенстване на организацията и съгласуване на дейностите по подготовката на региона през зимен сезон 2023-2024 г.Всички институции рапортуваха за готовността да посрещнат зимния сезон, за подхванатите и идни действия по отношение на подготовката за зимните условия.

По време на срещата стана ясно, че във всички институции са готови проекти за работа при усложнена зимна конюнктура, осъществена е профилактика на уреди и обходи на трасета на електропроводи. От ЕРМ Запад оповестиха, че имат подготвеност с високопроходима техника за възможни неотложни аварийно-възстановителни действия.

Взети са всички ограничения за здравното и здравно обезпечаване на популацията в област Благоевград при зимна конюнктура. Предприети са превантивни ограничения за понижаване на следствията за популацията и обезпечаване на естественото действие на инфраструктурата, снабдяването и услугите през идния зимен сезон.

Фирмите, с които АПИ има подписани контракти за зимно поддържане на републиканската пътна мрежа и автомагистрала " Струма “, в частта й на територията на област Благоевград – ДЗЗД " Зимно поддържане област Благоевград “ и Мегаинвест –холд ЕООД “ рапортуваха, че имат подготвеност с техника, материали и денонощни наряди.

" Надявам се, че всички виновни институции, които присъстваме през днешния ден тук, ще създадем добра организация, с цел да обезпечим зимния сезон и да сме подготвени да посрещнем всяка изключителна обстановка " – съобщи регионалният шеф Мария Димова.

Ръководството на Областна администрация Благоевград и специалисти реализират непрестанен контакт с общинските кметове на територията на региона по отношение на тяхната подготвеност за посрещане на зимните условия.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР