Днес от 11,00 часа ще се състои официалното откриване на

...
</TD
>Днес от 11,00 часа ще се състои официалното откриване на
Коментари Харесай

Готово! Завършиха важен за Пловдив проект за над 70 милиона

Днес от 11,00 часа ще се състои формалното разкриване на реконструираната и осъвременена пречиствателна станция за отпадни води – Пловдив.

Ще участват кметът Здравко Димитров, заместник-кметът " Строителство и вложения “ Пламен Райчев, представители на ВиК и на изпълнителя " ГБС - Пловдив “ АД.

Събитието ще се организира на пречиствателната станция в землището на село Ягодово.

Реконструкцията на пречиствателната станция коства повече от 70 млн. лева, 80% от които са обезпечени по ОПОС 2014-2020, а останалите - съфинансиране от Община Пловдив. 

През февруари 2020 година бе подписан и контракт сред Община Пловдив и ДЗЗД " ПСОВ ПЛОВДИВ 2018 “ за  строителните действия по модернизацията на пречиствателната станция. В обединяването, което го извършва влизат,,ГБС ПЛОВДИВ “ АД,,,ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ “ АД и,,ЕКО-ПРОЕКТ 2000 “ ООД, с подизпълнител " Кристална вода “ АД. Срокът за осъществяване е 730 календарни дни.

Припомняме, че повече от три години лишиха процедурите по възлагане на плана за реорганизация на пречиствателната станция. На 2 април 2018 година е оповестена открита процедура за възлагане на социална поръчка с предмет: " Определяне на реализатор за консултантска услуга по отношение на реализация на план " Интегриран план за водите на град Пловдив - Етап 1 " по обособени позиции: Обособена позиция 2 " Оценка на сходството на инвестиционните  планове и практикуване на строителен контрол на обект " Реконструкция, рационализация и доизграждане на ПСОВ Пловдив – инженеринг ".

След решение от 5 декември 2019 година на Комисия за защита на конкуренцията процедурата е прекъсната. С решение от 31.12.2019 година е открита социална поръчка с предмет: " Оценка на сходството на капиталовите планове и практикуване на строителен контрол на обект " Реконструкция, рационализация и доизграждане на ПСОВ Пловдив - инженеринг ". Неколкократното обжалване на процедурата на разнообразни стадии от нея в Комисия за защита на конкуренцията и Върховен административен съд значително забавиха сключването на контракта.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР