Директорът на полицията в Пловдив ст. комисар няма да подаде

...
</TD
>Директорът на полицията в Пловдив ст. комисар няма да подаде
Коментари Харесай

Шефът на МВР Пловдив: Няма да подам оставка!

Директорът на полицията в Пловдив ст. комисар няма да подаде оставка,  на вътрешните работи.

" Аз съм назначен по закон, в който " оставка " не съществува като разбиране. Има други форми ", съобщи Костадинов пред Нова телевизия. Шефът на пловдивската полиция се срещна с близки на убития Димитър Малинов от Цалапица. При диалога с тях е признал, че действително има пропуски при разследването на убийството на 24-годишния мъж.

Припомняме, че вчера вътрешният министър изиска оставката и на началника на РУ-Стамболийски Ангел Керпиев. Повод за желаните оставки бе " създалото се напрежение във връзка с действията на полицията след осъществено на територията на районното ръководство тежко престъпно закононарушение, както и пропуски в работата до момента ".

Тежкото престъпно закононарушение, за което става дума, е убийството на 24-годишния Димитър Малинов в Цалапица. Потенциалният палач обаче съумя да напусне страната, заради което прокуратурата го притегли задочно като обвинен. Издадена е Европейска заповед за арест на 30-годишния Рангел Б.

По-късно Окръжна прокуратура-Пловдив откри и задържа братя близнаци, които се счита, че са укрили тялото на жертвата, като единият е превозил натрупа, а другият, благодарение на кирка, мотика и лопата, е закопал тялото на жертвата. Двамата обаче нямали касателство със самото ликвидиране.

Трагедията провокира голям брой митинги през последните дни в Цалапица. Местни поданици и близки на Димитър излязоха с искане за непрекъснат арест за отговорните и справедлив развой.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР