Най-важното за нас е обезпечаването на сигурността, така че гражданите

...
Най-важното за нас е обезпечаването на сигурността, така че гражданите
Коментари Харесай

Десетки полицаи ще бдят в Созопол през летния сезон

„ Най-важното за нас е обезпечаването на сигурността, тъй че жителите и гостите да се усещат предпазени и спокойни “ , сподели кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев пред общинските съветници по време на разискване на подготовката за летния сезон.

Той акцентира, че са обезпечени спомагателни 24 командировани служители на реда за месеците юли и август , а 15 служители на реда ще реализират надзор с патрулка и пешком. Кметът добави и, че благодарение на общината е закупен още един автомобил за районно управление (на МВР) Созопол, както и че продължава да действа и общинско звено „ Обществен ред “.

Кметът заяви още, че общината продължава да усилва видеонаблюдението в града и в други обитаеми места в общината. Той обаче посочи, че това изисква финансова обезпеченост и това е повода тази активност да не може да се усили фрапантно.

Относно паркирането, кметът заяви, че до 20 дни в града ще проработи още един репатриращ автомобил и това ще спомогне за по-бързата реакция при сигнали.

Друг акцент в подготовката на сезона е чистотата . Янакиев сподели, че последните улици, по които са ес правили огромни поправки – „ Вихрен “ и „ Мусала “ към този момент са почистени и измити. Машинно миене на улици ще има и в други региони на града.

„ Ще съблюдаваме прецизно графика за разчистване на Созопол и другите обитаеми места. Нужна е обаче и поддръжката на жителите и бизнеса. Най-малкото всеки може да почисти пред дома си “ , съобщи кметът.

Той подсети за самодейността на публичния съвет „ Ние сме Созопол “, по време на която бяха почистени и актуализирани няколко градски пространства .

Тихомир Янакиев сподели също, че има връзка с бизнеса, в която са конкретизирани настояванията на ресторантьори, търговци и хотелиери към администрацията и условията на общината към тях, с цел да може сезонът да протича безпроблемно.

Кметът посочи още, че общината работи за привличане на туристи с образуване на разнообразни културни и спортни събития по време на сезона и в крилата му – май и септември.

Новият сливенски митрополит Арсений ще изнесе първата си работа в Бургас в неделя

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР