Читатели на Plovdiv24.bg сигнализират, че по бул. Хаджи Димитър в

...
</TD
>Читатели на Plovdiv24.bg сигнализират, че по бул. Хаджи Димитър в
Коментари Харесай

Читатели питат работи ли се по бул. Хаджи Димитър

Читатели на Plovdiv24.bg алармират, че по бул. " Хаджи Димитър " в Пловдив не се работи. От Общината обаче обявиха, че изказванията не са истина и най-вероятно жителите считат, че не се работи, тъй като не виждат разкопаване за замяна на огромни тръби. 

Ремонтът обгръща възобновяване тръбопровода и канализацията в региона, а също създаване на джобове за контейнери, слагане на антипаркинг колчета, създаване на велоалея, подмяна на паважа с асфалтова настилка по уличните платна, нови тротоари, улично LED осветяване, отвесна сигнализация и хоризонтална маркировка. Реконструкцията е в сектора от Коматевския транспортен възел до ул. " Царевец ". В момента се работи сред ул. " Лерин " и учебно заведение " Елин Пелин ".

Изпълнител на обекта е софийски консорциум сред компаниите " Вейл структури " и " София асфалт ". Ремонтът стартира при започване на септември и по контракт би трябвало да продължи 240 календарни дни, като приключването е закрепено на 30 ноември 2023 година Строителите дават обещание да завършат работата за 100 календарни дни, т.е. до края на 2022 година, защото по този бул. няма комплицирана подземна инфраструктура.

Ремонтът ще коства към 4.5 милиона лв.. Средствата са обезпечени от 40-милионния общински заем, с който се финансират също пробивът " Модър - Царевец ", пробивът при Водната палата, ремонтът на ул. " Царевец ". Последният обект ще стартира след полагането на тръбите на Южния обходен колектор, който се прави по план на ВиК - Пловдив.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР