Борбата за утвърждаване на върховенството на правото изисква системни и

...
</TD
>Борбата за утвърждаване на върховенството на правото изисква системни и
Коментари Харесай

Радев: Борбата за утвърждаване на върховенството на правото изисква усилия

Борбата за одобряване на върховенството на правото изисква систематични и поредни старания от всички институции и тези старания не би трябвало да бъдат пленник на политическа обстановка. Това съобщи президентът на среща на " Дондуков " 2 с представители на мониторинговата група на Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи в Европейския парламент (LIBE), чиято делегация е на работно посещаване у нас. В срещата присъединяване взе и вицепрезидентът Илияна Йотова, оповестяват от Президентството.

Състоянието на върховенството на правото на фона на рекомендациите от последния отчет на Европейската комисия, резултатите от битката с корупцията и медийната среда в България бяха измежду тематиките на срещата.

Държавният глава уточни, че макар интернационалните и вътрешнополитически рецесии през последните две години служебните държавни управления съумяха да изработят редица законопроекти, ориентирани към рационализация на страната и нейната европейска интеграция. Сред тях е и въвеждането на механизма за дейно следствие и надзор върху активността на основния прокурор, както и дейната работа по антикорупционното законодателство. Много от тези закони към този момент са признати и това е главната причина Европейската комисия да приключи публично Механизма за съдействие и инспекция по отношение на България.

Обща бе позицията на участниците в срещата, че са нужни съответни резултати в битката с корупцията по високите етажи на властта и провеждането на следствия, които да водят до неоправдателни присъди.

В отговор на въпрос от членовете на Европейския парламент за свободата на медиите у нас вицепрезидентът Илияна Йотова акцентира нуждата от изсветляване на метода на финансиране и изработването на ясни механизми, които да попречват опитите за злоупотреби със средства и слагането на медиите в условия на взаимозависимост.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР