Благотворителната инициатива Елха на доброто“ в Областна администрация Бургас и

...
</TD
>Благотворителната инициатива Елха на доброто“ в Областна администрация Бургас и
Коментари Харесай

Благотворителната инициатива Елха на доброто събра рекорден брой дарения

Благотворителната самодейност " Елха на положителното “ в Областна администрация Бургас и тази година ще зарадва десетки деца от обществено слаби фамилиите, както и деца, настанени в приемни фамилии в навечерието на Коледа и Нова година в Бургаска област. Това оповестиха от пресцентъра на Областна администрация - Бургас. 

Кампанията на Областния координационен механизъм за деинституционализация на деца с поддръжката на проф. Мария Нейкова – регионален шеф и Председател на ОКМД Бургас се организира за седма поредна година. Освен храна, памперси, дрешки и играчки за бебета и деца до 3-годишна възраст от фамилии тази година апелът беше и за дарове за деца до 18 години, с които работят ОЗД и Надежда и домове за децата.

Областна администрация Бургас е пионер в тази самодейност, добър образец измежду останалите държавни администрации и деен сътрудник на Областният координационен механизъм за деинституционализация на деца.

Над 300 пакета с играчки, книжки, нови облекла, памперси, обувки, козметика и хранителни артикули за децата се събраха за по-малко от 14 дни. В деня преди Бъдни вечер обществените служащи и районния координатор на " Надежда и домове за децата – клон България “ и експерти от плана " Приеми ме “ ще посетят всички деца в риск, с които през годината е работил районния координатор на Надежда и домове за децата и обществените служби и ще зарадват децата и фамилиите от всички общини на Бургаска област.

В благородната самодейност се включиха редица организации, учебни заведения, компании, жители и чиновници на Областна администрация Бургас, измежду които: " Зонта клуб Бургас “, Женско съдружие " Самосъзнание “, Сдружение " Усмивка ", ИАРА, Апелативна прокуратура, деца от бургаските учебни заведения ОУ " Любен Каравелов “, ОУ " Елин Пелин “, " Братя Миладинови ", СУ " Константин Петканов ", НЧ " Св. св. Кирил и Методий-1985 “ – гр. Бургас, фамилии и доста други

Областният шеф проф. Мария Нейкова, Неправителствени организации " Надежда и домове за децата – клон България “, представителите на обществените институции – ОЗД и ЦОП, екипът на план " Приеми ме “ благодарят на всеки един донор за това, че е отделил от времето си и е оставил под " Елхата на положителното “ парченце от своя позитивизъм и добрина и по този начин е дарил наслада и вяра на децата и фамилиите.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР