Благотворителен коледен базар под наслов Дарение Зрение“ беше открит днес

...
</TD
>Благотворителен коледен базар под наслов Дарение Зрение“ беше открит днес
Коментари Харесай

Студенти от Русенския университет организират благотворителен базар

Благотворителен коледен базар под наслов Дарение " Зрение “ беше открит през днешния ден във фоайето на Централен корпус на Русенски университет " Ангел Кънчев ". Той се реализира под егидата на учен Христо Белоев, дтн, взаимно с клуб " Проектни мениджъри “, управителен от доцент доктор Даниела Йорданова, и с общителното подпомагане и финансиране от Студентския съвет при Русенския университет. Официални посетители на откриването бяха зам.-кметовете на Община Русе Енчо Енчев и Димитър Недев.

Поздравления към студентите насочиха ректора на университета акад. Христо Белоев, дтн и доцент доктор Даниела Йорданова от катедра " Бизнес, развиване и нововъведения “ към факултет " Бизнес и мениджмънт “. " Чрез направените произведения вие освен творите прелестна коледна конюнктура в Русенски университет, само че и подкрепяте значима идея и давате ярък образец за взаимност и грижа към тези, които се нуждаят от поддръжка “, сподели в приветственото си слово зам.-кметът Енчев.

На благотворителния базар са изложени произведения, които са направени и дарени от студенти и организации, подкрепящи събитието. Инициативата е на студенти от 4 курс, компетентност " Социални действия “, от Факултет " Бизнес и мениджмънт " в границите на образованието по дисциплината " Разработване и ръководство на планове в обществената сфера “ с учител доцент доктор Даниела Йорданова.

Със събраните средства младите запалянковци ще поддържат идеята на Lions club north за закупуването на авторефрактометър. С апарата ще се организират годишни очни прегледи на студентската общественост. Това ще разреши ранното разкриване и предприемането на навременни ограничения при определяне на зрителни увреждания, като наред с това ще се промотира значимостта от провеждането на постоянен очен скрининг при офталмолог. Предвижда се да се закупят и очила за хората с установени мощно изразени зрителни увреждания.

Базарът ще бъде отворен всеки ден от 10 до 13 ч. до 13 декември.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР