Бизнесменът нарече шефа на НИНКН арх. Петър Петров и съпругата

...
</TD
>Бизнесменът нарече шефа на НИНКН арх. Петър Петров и съпругата
Коментари Харесай

Бизнесмен нарече шефа на НИНКН и съпругата му организирана престъпна група

Бизнесменът назова шефа на НИНКН арх. Петър Петров и брачната половинка му арх. Петкана Бакалова " ОПГ " - проведена незаконна група. Той подлага на критика също основният проектант на Пловдив и кметът на регион " Централен " поради занижени индикатори на парцела с археологията до Понеделник пазар в Общия организационен проект на града. Изказването си Георгиев направи в неделя по време на откриването на театралния фестивал " Сцена на кръстопът ", на който е общоприет спонсор, предава Plovdiv24.bg .

Георгиев напомни, че е купил парцела през 2001 година от банка, в която е бил заложен от тогавашния кмет. След това 7 години е финансирал с персонални средства археологическите разкопки, а в идващите 15 години е упълномощил да се създадат три плана за застрояване, само че и трите са били отхвърлени от Специализирания експертен съвет за запазване на недвижимите културни полезности (СЕСОНКЦ) поради плануваното строителство на нова постройка над археологията в подножието на Трихълмието.

" Археолозите споделят да, архитектите – не. Министър сподели, че би трябвало да създадем публично разискване, макар че такова се прави на фаза механически план. Ние го направихме. Тогава арх. Петкана Бакалова ми сподели, че с този проектант планът няма да мине. Неин брачен партньор е шефът на Националния институт за недвижимо културно завещание ", уточни Георгиев. 

Сподели, че с реализирането на плана е желал да бъде основано нещо хубаво за Пловдив, само че, по думите му, мафията е превзела града. Предприемачът прикани пловдивчани да се преборят с мафията. В противоположен случай бъдещото развиване на Тютюневия град също е обречено, предизвести той.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР