Бизнесменът , който е собственик на Пловдивския панаир, предлага на

...
</TD
>Бизнесменът , който е собственик на Пловдивския панаир, предлага на
Коментари Харесай

Гергов предлага сделка на община Пловдив за Панаира

Бизнесменът, който е притежател на Пловдивския панаир, предлага на община Пловдив 2% от акциите и 6 дка от комплекса, в случай че Общинския съвет утвърди апорта на акциите на община Варна в " Пълдин Туринвест " АД.

Информацията бе оповестена от общинския консултант от Демократична България. В социалните мрежи тя огласи, че към ръководителя и всички останали общински съветници е изпратено писмо от името на Гергов с такова предложение.

Тя е на мнение, че в случай че по-горното се случи, то Пловдив ще загуби 350 декара, както и самия Панаир.

Plovdiv24.bg напомня, че в края на предишния месец пловдивските съветници отхвърлиха апорта, само че все пак Гергов се опита да го впише в Търговския указател. Община Пловдив заведе дело, с което блокира вписването, а Апелативният съд удостовери прекъсването на регистърното произвеждане.

В понеделник, 19 декември, следва сесия в Общински съвет. На нея съветниците  би трябвало да решат дали да гласоподават с " Не " на нарастването на капитала на  " Пълдин туринвест "  чрез апортирането в него на притежаваните от община Варна 29 на 100 от Панаира.

Ако апортът стане факт, Гергов би придобил към 79.3% от Панаира, а община Пловдив ще стопи своите 25% присъединяване на 20,64%.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР