Българският национален флаг върху сградата на Областната и Общинската администрация

...
</TD
>Българският национален флаг върху сградата на Областната и Общинската администрация
Коментари Харесай

В памет на Патриарх Неофит: Спускат наполовина националните знамена в Русе

Българският народен байрак върху постройката на Областната и Общинската администрация в Русе ще бъде свален на половина в петък и събота заради взетото решение от страна на Министерски съвет за оповестяване на 15 и 16 март за Дни на народен печал за отдаване на респект към паметта на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит. Българските флагове пред постройките на всички институции също ще бъдат спуснати на половина, заяви ОА-Русе.

Припомняме, че по-рано денем управлението и екипът на Областната администрация изпратиха съболезнователен адрес до Светия синод на Българската православна черква.

На свое изключително съвещание Св. Синод във връзка кончината на Светейшия патриарх Неофит на 13 март взе решение на 15 март, петък, от 9.00 часа тленните остатъци на Светейшия патриарх да бъдат изложени за поклонение в

Патриаршеската катедрала " Св. Александър Невски “, а на 16 март, събота, от 9.30 часа да бъде отслужена заупокойна св. Литургия и опело. С литийно шествие тялото на блаженопочиналия Патриарх ще бъде пренесено от Патриаршеската катедрала " Св. Александър Невски “ до митрополитската катедрала " Св. Неделя “, където ще бъде положено.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР