AUBG MultiTalent Quest 2023 предостави трибуна на 64 дванадесетокласници от

...
</TD
>AUBG MultiTalent Quest 2023 предостави трибуна на 64 дванадесетокласници от
Коментари Харесай

Ученичка от Пловдив - голямата победителка в състезанието AUBG MultiTalent Quest 2023

AUBG MultiTalent Quest 2023 даде естрада на 64 дванадесетокласници от цяла България да покажат своите познания и умения. Състезанието, което обичайно се провежда от отдел " Прием студенти “ на Американския университет в България (АУБ), събра в кампуса в Благоевград общността на АУБ – сегашни и бъдещи студенти, ученици, преподаватели и чиновници – за уикенд, изпълнен с страсти и провокации.

Големият победител в надпреварата е Ива Ичевска от Пловдив, която получи цялостна стипендия за четири години образование в АУБ. Ива също по този начин завоюва първо място в математическата дисциплинираност, стана трета в отборното класиране за работата си върху обществен проблем на тематика " Учителите би трябвало да получават възнаграждение съгласно резултатите си “, а в дисциплината " Изкуства “ извърши елементи от мюзикъла " Кабаре “.

Второ и трето място си поделиха надлежно Пламена Павлова от София и Стефан Вълев от Гоце Делчев, които получиха 50% стипендия за АУБ.

В петък, 8 септември, участниците дойдоха в кампуса за откриването на надпреварата и се срещнаха с въпросите, които трябваше да решат по време на надпреварата в трите основни дисциплини: Математическо и аналитично мислене;

Обществени предизвикателства; Дебати.

Участниците трябваше да работят в случайно разпределени екипи, като по този начин показват информационните си умения и качествата си за работа в екип. За всеки от 14-те тима беше избран асистент – студент, който ги направляваше по време на надпреварата и ги поддържаше през напрегнатия уикенд. В допълнение всички имаха опция да покажат своите самостоятелни мощни страни в определена от тях област – изкуства или спорт.

След продължителна работа в петък и събота тимовете показаха изпълнените си задачи си пред жури, формирано от екипи с специалисти във всяка от дисциплините. Разнообразните екипи на журито дадоха опция на участниците да се срещнат с разнообразни представители на общността на АУБ и персонално да усетят духа на университета.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР