Апелативен съд Пловдив остави без уважение жалбите на Георги Тодоров

...
</TD
>Апелативен съд Пловдив остави без уважение жалбите на Георги Тодоров
Коментари Харесай

Апелативен съд Пловдив остави в ареста двама

Апелативен съд Пловдив остави без почитание жалбите на Георги Тодоров и Ангел Гунчев против определение на Пловдивския областен съд, с което по отношение на всеки от тях е взета мярка за неотклонение " задържане под стража “.

Двамата са упрекнати в това, че в два обекта в Пловдив, намиращи се на ул. " Васил Левски “ № 246, са засадили и отгледали 852 броя растения от рода на конопа /марихуана/ и без съответно позволение са държали и подготвена продукция, а точно 2 кг. марихуана. Оранжериите за развъждане на опиата са открити след пожар в един от обектите, зародил на 25.02.2024 година сутринта.

Свидетел разказал, че когато забелязал да излиза пушек от една от постройките, единият от обвинените Ангел, който бил извън, е отказал да викат пожарна и споделил, че е запалена гума и ще се оправи самичък, само че очевидецът самичък се обадил на тел. 112. От справката получена от тел. 112 излиза наяве, че Ангел не е направил такова позвъняване за зародил пожар.

Съответно, от там нататък идва пожарна кола, усеща се мирис на марихуана, вика се полиция и се открива скритата оранжерия с цялото съоръжение и растения. Свидетели забелязали придвижване към втори обект и след инспекция се стигнало до откриването на втора оранжерия с марихуана.

Адвокатите на двамата обвинени оспориха през днешния ден пред съда авторството на действията и пледираха за смяна на мярката за отклоняване на всеки един от арестуваните с по-лека.

Апелативният съд реши, че определението на Окръжен съд- Пловдив, с което са взети най-тежките ограничения за неотклонение " задържане под стража “, е законосъобразно и обосновано, защото по делото има задоволително доказателства, с цел да се обоснове съмнение за съпричастност на Георги и Ангел към двете закононарушения, в които са упрекнати. Каса се за умишлени закононарушения, за които се планува наказване отнемане от независимост, надлежно от 2 до 5 години и от 2 до 8 години, както и санкция.

Няма заплаха обвинените да се укрият при по-лека мярка за неотклонение, само че има заплаха да извършат закононарушение, която произтича от събитията, при които е осъществена вменената предприемчивост, нейният предмет като тип, характерът на засегнатите публични връзки и че се касае за съучастничество.

Определението на Апелативен съд – Пловдив е дефинитивно.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР