Апелативен съд – Пловдив отмени частично определение на Окръжен съд

...
</TD
>Апелативен съд – Пловдив отмени частично определение на Окръжен съд
Коментари Харесай

Закопчаха част от задържаните в Пловдив за пране на пари и данъчни измами още в съда

Апелативен съд – Пловдив анулира отчасти определение на Окръжен съд – Пловдив по отношение на М. П., Т. П., П. Н., М. С., като  взе по отношение на четиримата мярка за неотклонение " задържане под стража “ и те бяха арестувани в правосъдната зала.

Пловдивският апелативен съд потвърди  определението по отношение на взетата от Окръжен съд – Пловдив мярка за неотклонение " задържане под стража “ на Г. Х, мярката " парична гаранция “ от 1000 лв. за М. Н.,  и невземането на мярка за неотклонение на обвинената Е. К.

Апелативният съд одобри съществуването на обосновано съмнение за осъществени престъпления  от обвинените Гр. Х. и  К. Х и  взе по отношение на тях мярка " парична гаранция “ от по 5000 лв., а паричната гаранция на Н. Х. усили от 3000 на 10 000 лв..

Срещу десетимата обвинени, три от които дами, са повдигнати обвинявания за осъществени голям брой закононарушения, в това число присъединяване в проведена незаконна група, основана с користна цел за осъществяване на данъчни закононарушения, измами, пране на пари и нерегламентирано потребление на непознати търговски марки.

По досъдебното произвеждане са осъществени многочислени обиски, претърсвания и изземвания в жилища, коли и складови пространства на територията на гр. Пловдив и Пловдивска област. Разпитани са очевидци, изискани са писмени доказателства от разнообразни държавни органи.

Апелативните съдии решиха, че по делото има задоволително доказателства, които образуват обосновано съмнение за съпричастност  на девет от обвинените към закононарушенията, в които са упрекнати. За петимата арестувани под стража е налице висок интензитет на действителната заплаха да извършат закононарушение при по-лека мярка за неотклонение. Семейното и здравословно положение на останалите четирима сочи, че те следва да са с мярка за неотклонение " парична гаранция “.

Определението на Апелативния съд е дефинитивно.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР