234 кандидат-студенти се явиха на първия предварителен изпит в Технически

...
</TD
>234 кандидат-студенти се явиха на първия предварителен изпит в Технически
Коментари Харесай

Навалица в центъра на Пловдив

234 кандидат-студенти се явиха на първия прелиминарен изпит в Технически университет-София, филиал Пловдив. Препитването стартира тъкмо в 9 часа в IV-ти корпус на висшето образователно заведение на ул. " Цанко Дюстабанов “ 25.

Кандидатите разполагаха с 4 часа, с цел да решат тест по математика с 30 въпроса. Първите 20 от тях бяха с избираем отговор от пет вероятни, а останалите 10 задания - с отворено решение.

30 квестора следяха за спазването на разпоредбите в тринадесет изпитни зали. Кандидатите нямаха право да употребяват мобилни телефони и калкулатори.

Резултатите ще са ясни до няколко дни, като всеки от явилите се на изпита може да ги ревизира на уеб страницата на университета с входящия номер от заявката си и ЕГН.

Това е първият от серията предварителни изпити в Технически университет-София, филиал Пловдив. Следващата събота /6 април 2024г./ е препитването по Английски език, което се взима поради при кандидатстването в специалностите " Индустриално инженерство “ и " Интелигентни системи и изкуствен интелект “.

На 13 април са изпитите във Варна, Дупница, Кърджали, Монтана, Плевен, Разград и Стара Загора. А на 27 април в Бургас, Велико Търново, Враца, Правец, Сандански, Смолян, Търговище и Хасково.

Оценките важат за кандидатстване във всичките 13 специалности на пловдивското висше учебно заведение, както и за Технически университет-София и Факултет и лицей - Сливен. Ако някой от претендентите не е удовлетворен от резултатите си, може да се яви и на постоянния изпит по математика в университета, който ще е на 15 юни 2024г. или да избере оценка от зрелостен изпит при балообразуването.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР