Около 7:30 часа тази сутрин обявеният за международно издирване Евелин

...
Около 7:30 часа тази сутрин обявеният за международно издирване Евелин
Коментари Харесай

Брендо се е предал на полицията

Около 7:30 часа тази заран оповестеният за интернационално търсене Евелин Банев-Брендо се е предал непринудено на органите на реда. Полицията ще го съобщи на ГДИН. Това потвърдиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи за novini.bg.

59-годишният Банев бе придружаван от адв. Петър Зафиров. В ръцете си носеше голям сак, евентуално с персонални движимости.

Брендо извади българската си персонална карта, както и нужните документи, с цел да се легитимира пред правосъдните охранители при КПП-то на пандиза.

 

Евелин Банев е единственият българин от високите равнища в подземния свят. Дейността му надвишава границите на страната, а по делата против него в Италия, Румъния и България става дума за интернационалните контакти освен в Европа, само че и в Южна Америка, откъдето е идвал кокаинът.

За последно Евелин Банев-Брендо се търси публично от 10 май 2018 година, откакто две седмици по-рано Върховният касационен съд дефинитивно го призна за отговорен в пране на пари от наркотрафик и го наказа с 6 година затвор. Брендо обаче към този момент беше избягал. Това беше и последната му присъда. Преди това в Румъния го признаха за отговорен за наркотрафик с наказване 10 година, а след румънците го осъдиха и на 20 година затвор в Италия по делото " Кокаинови крале ", още веднъж за същото закононарушение. През 2012 година Брендо беше арестуван у нас и изпратен в Милано, само че го върнаха, тъй като първото му дело, тогава към момента висящо, беше в България. То завърши последно от трите. Докато чакаше решението, Брендо беше с мярка подписка и възбрана да напуща страната. Това не му попречи да избяга и да стартира 5-годишното му търсене.

През предходната година се оказа, че някак се е върнал у нас. Дори ходил при селски кмет, който му разписал пълномощие.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР