2023 година бележи десетия юбилей на голямото гейминг събитие Plovdiv

...
</TD
>2023 година бележи десетия юбилей на голямото гейминг събитие Plovdiv
Коментари Харесай

Геймъри от цялата страната се събират в Пловдив

2023 година бележи десетия празник на огромното гейминг събитие Plovdiv Game Jam в Европейската столица на културата на България. То е и част от световната самодейност Global Game Jam, провеждаща се в хиляди градове по целия свят.

Входът е свободен - всеки е добре пристигнал, а забавата и положителното въодушевление са обезпечени! По време на програмата за всички участници са обезпечени кетъринг, гигабитов интернет, а ментори от огромни гейминг компании ще водят забавни лекции по разнообразни тематики. Хората ще образуват екипи и ще вземат участие в 48-часов маратон за правене на бордови и цифрови игри.

Plovdiv Game Jam дава опция на хора от всевъзможни специалности да творят в обичаната си гейминг промишленост

В рамките на един уикенд (от 3-ти до 5-ти февруари) хора с общи ползи се събират, с цел да основават свои лични цифрови или бордови игри. Забавлявайте се дружно с другари, сформирайте звезден тим и представете своята игра пред публиката. Plovdiv Game Jam e събитие основано за гейминг общността и фокусирано върху съдействието сред всевъзможни експерти – от художници, през програмисти и музиканти, до геймдизайнери. Тази година наличие ще имат Creative Assembly, Incineration Productions, The Sixth Hammer, Haemimont Games и други огромни гейминг компании.

Тазгодишната тематика на Plovdiv Game Jam ще бъде оповестена на 3-ти февруари, след което създаването на игрите започва с цялостна мощ. Ще сътворяваме и ще се забавляваме дружно, а всичко належащо ще бъде предоставено на място. Домакин на събитието ще бъде Технически университет София – филиал Пловдив. Ще предаваме наживо в международен мащаб, дружно с другите межуднародни местоположения от Global Game Jam. Официални платформи за лъчение са Twitch, YouTube и Фейсбук.

Plovdiv Game Jam е отворен за всеки, който се интересува от бордови или видео игри – експерти, студенти или просто хора с гений! Идеята зад събитието е да събере под един покрив хора с друг опит, ползи и умения, и да ги стимулира да работят дружно върху една концепция – да възнамеряват и изпълнят концепцията за 48 часа.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР