Тази война по пътищата, с пияни и дрогирани шофьори, показва,

...
Тази война по пътищата, с пияни и дрогирани шофьори, показва,
Коментари Харесай

Радев: Пияните и дрогирани шофьори – поколение без патриотично възпитание

" Тази война по пътищата, с пияни и дрогирани водачи, демонстрира, че цяло едно потомство в страната израсна без разгърната система за всеобщ спорт, за природосъобразен метод на живот, за патриотично образование. Сега берем резултатите от това ", съобщи президентът Румен Радев в Ямбол. Държавният глава откри самодейността " Спортувай с президента " и първия шампионат по утринна гимнастика в града.

По думите му, е нужно взаимоотношение сред държавната, локалната власт, и системите на образованието и спорта за вложение в най-важното – здравето на нашите деца. " България има потребност от бъдеще, а това бъдеще може да се кове единствено от физически и душевен устойчиви младежи. Млади хора с патриотично обучение, които да могат да преодоляват всички провокации на бъдещето ", сподели още Румен Радев, откакто награди участниците в спортните прояви. Той дефинира като доста позитивен образецът на община Ямбол и концепцията на заместник-кмета Енчо Керязов.

Двете спортни събития се организираха в затревеното празно корито на река Тунджа в града, което локалната администрация има концепция да трансформира в линеен парк. Включиха се над 500 възпитаници от областите Ямбол, Сливен, Бургас и Стара Загора. Представянето на децата оценяваха трима заслужили майстори на спорта – Нешка Робева, Милена Търничкова и Маргарита Моллова.

Преди две години заместник-кметът на Ямбол Енчо Керязов и локалната администрация подеха акция за връщане на 10-минутните физически извършения в учебните заведения преди образователните часове. Първият шампионат по утринна гимнастика през днешния ден беше проведен със съдействието на Националната спортна академия " Васил Левски ".

Облагородяването на празното речно корито в Ямбол стартира в края на 2019 година Извършено беше огромно разчистване, а след това и затревяване. Над 200 тона боклуци бяха извадени, след унищожаване на триметровата растителност. Към момента е затревен трикилометров сектор от коритото. Идеята на локалната администрация е то да бъде превърнато в линеен парк.

Източник: БТА
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР