Тази война е безумието и срамът на Русия, на писа

...
Тази война е безумието и срамът на Русия, на писа
Коментари Харесай

Борис Гребеншчиков: Тази война е безумието и срамът на Русия |

Тази война е безумието и срамът на Русия, на писа във Facebook фронтменът на група " Аквариум " Борис Гребеншчиков. Той се причисли към гласовете на руснаците, които се оповестиха срещу нашествието в Украйна. Мощна вълна от апели на известни персони за прекъсване на военните дейности заля обществените мрежи.



Подписка за преустановяване на войната против Украйна популяризира писателят Михаил Зигар. Той назова нападението на Русия над Украйна „ срам “.

В своята фейсбук страница Зигар разгласява послание от името на своите сътрудници писатели, подкрепени от режисьори и публицисти. В него той прикани „ да кажем не на войната “. В листата на подписалите обръщението са писателите Борис Акунин, Дмитрий Биков, Иван Вирапаев, Ирина Прохорова, Владимир Сорокин, режисьорите Владимир Мирзоев, Андрей Хржаноновский, Иля Хржновский, актрисата Чулпан Хаматова и други

„ Това е срам за нас, само че за жалост, отговорност за него ще носят и децата ни, генерации млади и още неродени руснаци. Ние не желаеме децата ни да живеят в страна-агресор, да се срамят от това, че тяхната войска е нападнала самостоятелна прилежаща страна. Призоваваме всички жители на Русия да кажат „ не “ на тази война. Ние не имаме вяра в това, че самостоятелна Украйна е опасност за Русия или за която и да било друга страна. Не имаме вяра в изказванията на Владимир Путин, че украинският народ се намира под властта на „ нацистите “ и се нуждае от „ избавление “. Ние настояваме да бъде прекъсната тази война. "



В мненията към апела се причисляват и други хора. В обществените мрежи украинците всеобщо се обръщат към руснаците с молба да не мълчат. Обръщения написаха журналистът Дмитрий Гордон, доктор Дмитрий Комаровски, украински звезди, дизайнери. В края на януари представители на културната колегия излязоха с изказване срещу Партията на войната и съветското държавно управление. Сред подписалите позицията са Андрей Макаревич, Лия Ахенджакова и др.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР