Тази вечер в Прага се състоя световната премиера на първия в

...
Тази вечер в Прага се състоя световната
премиера на първия в
Коментари Харесай

Това е електрическата SKODA ENYAQ iV

Тази вечер в Прага се състоя световната премиера на първия в историята на SKODA изцяло електрически SUV модел ENYAQ iV, който е създаден на особено създаденета за електромобили плратформа MEB на VW Group.

SKODA ENYAQ iV дебютира във две съществени версии на задвижване- със задно и на четирите колела, както и в мощностни версии, покриващи диапазона от 150 до 305 конски сили. От компанията анонсират, че в зависимост от модификацията, електромобилът е в положение да предложи автономен пробег от до 510 километра, като колата е оборудвана със система за бързо зареждане.

"С лансирането на ENYAQ iV ние ставаме свидетели на началото на нова епоха за SKODA ", разяснява Томас Шефер, изпълнителен шеф на марката. "Това е нашата първа изцяло електрическо кола, създадена на MEB платформата. С лансирането на този модел ние вършим осъществяваме E-Mobility Simply Clever- с по-дълъг пробег, бързо зареждане, лесна употреба и налична цена. ENYAQ iV се прави в сърцето на SKODA- в Млада Болеслав, което превръща нашия главен цех в единственото производстевно съоръжение за MEB автомобила в Европа, извън Германия ".



Успоредно с премиерата на ENYAQ iV, SKODA започва да приема поръчки за закупуването на пилотната серия Founders Edition на модела, от която ще бъдат създадени дамо 1895 автомобила в чест на юбилея на марката. Първите представители на специалната серия ще бъдат доставени през пролетта на идната година.

Базовата версия на ENYAQ е ENYAQ 50 iV със задно задвижване, 150 конски сили и пробег от 340 километра. Следващите стъпки в модификационното портфолио са ENYAQ 60 iV, ENYAQ 80 iV и ENYAQ 80x iV, а топ-предпложението е ENYAQ RS iV с 305 конски сили и пробег от 460 километра. Най-голям пробег- 510 километра, обещава ENYAQ 80 iV.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР