Тази вечер в 21:50 ч. българско време от космодрума Ванденберг

...
Тази вечер в 21:50 ч. българско време от космодрума Ванденберг
Коментари Харесай

УСПЕХ! СпейсЕкс проведе своето 12-то изстрелване на Фолкън 9 за 2017 година и изведе в орбита спътника Formosat-5!

Тази вечер в 21:50 ч. българско време от космодрума Ванденберг в Калифорния излетя галактическата ракета на СпейсЕкс “Фолкън 9 ” с тайванския сателит за отдалечено сондиране на Земята Formosat-5. Броени минути след старта спътникът беше въведен в плануванаъа орбита и стартира независим полет.

Това беше 12-тото сполучливо изстрелване за СпейсЕкс тази година и след него частната компания може да се похвали, че е надминала Русия! До този миг са извършени общо 11 съветски орбитални изстрелвания за 2017-та година. Напомням на читателите, че ракетите на СпейсЕкс “Фолкън 9 ” са създадени напълно в Съединени американски щати и са екипирани с американски ракетни мотори.

Освен сполучливото извеждане в орбита имаме и сполучливо завръщане на първата степен на ракетата върху плаваща платформа. Това бе общо 15-тото сполучливо кацане за СпейсЕкс, от които шест са извършени върху суша и девет върху платформа в океана. Всички последни 10 възвръщаеми полета на СпейсЕкс приключиха с сполучливо кацане, от които и последното.

Следващото изстрелване на ракета “Фолкън 9 ” на СпейсЕкс е планувано за 7-ми септември. То ще е за потребностите на военновъздушните сили на Съединени американски щати и се чака ракетата да изведе в орбита роботизираната совалка X-37B.

Запис от днешното изстрелване: Тук (Youtube връзка)

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР