Тази вечер в 18.00 часа на площад Централен много граждани

...
Тази вечер в 18.00 часа на площад Централен много граждани
Коментари Харесай

Украинци пяха в центъра на Пловдив срещу руската агресия

Тази вечер в 18.00 часа на площад " Централен " доста жители се събраха на митинг под надпис " Не на войната в Украйна! ", съобщи кореспондент на  Plovdiv24.bg . Хората се бяха събрали, с цел да поддържат свои близки и родственици в Украйна, а също по този начин се обърнаха към Владимир Путин да спре това нечовешко действие, взело толкоз почтени жертви. Ето какво споделиха част от присъстващите пред камерата на Plovdiv24.bg :

" Това е страшна картина и още не мога да допускам, че в действителност се случва. Тази война започва още преди 8 години, само че никой не е вярвал, че ще придобие такива размери. В момента виждаме, че няма правила и никой не е предпазен. Имам родственици в Украйна и изживявам огромен потрес, затворих се у дома и проследявам звука на всяка сирена. Червеният кръст събира помощи, доста другари ми оферират жилищата си за украинци, само че сега не мога да съгласувам сходни акции, тъй като съм изплашена, споделя  Оксана Заболотня.

" Не е обикновено това, което става в Украйна. Жените са принудени да раждат в изби. Вече има 20 бебета родени в тези условия. "

Присъстващите на площада скандират " Не на войната! " и " Слава на Украйна! ". В поддръжка на украинския народ пеят украински песни.

На митинга има и украински жители, които споделят, че харесват България и са признателни, само че нямат самообладание да се приберат в родината си.

Адвокат Димитър Спилков разгласи, че е плануван нов протест. Той ще се организира на 7 март, в случай че времето не разрешава ще е на 8- ми. Мястото ще е площад " Ст. Стамболов " пред Общината и ще е от 18 до 18.30 часа.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР