Тази вечер Старозагорската опера показва пред публиката в София своя

...
Тази вечер Старозагорската опера показва пред публиката в София своя
Коментари Харесай

Огромни кукли са атракцията в оперния спектакъл Турандот

Тази вечер Старозагорската опера демонстрира пред публиката в София своя неповторим театър на операта " Турандот ". Огромни кукли са атракцията на представлението, за което у нас идва особено тунизийският тенор Амади Лага. Той е един от актуалните любимци на международните подиуми сега. Спектакълът е довечера в Народния спектакъл.

Амади Лага е едно от настоящите имена на операта сега. Публиката у нас ще има опцията да го чуе в ролята на принц Калаф от операта " Турандот ". Обожава да пее Пучини, само че в действителност обичаната му роля е Рудолфо, театрите обаче не стопират да го канят в продукциите си на " Турандот ".
Амади Лага: Тази роля е много специфична - по едно и също време лирична и трагична. С това горно " си ", което ние прибавяме, може би това прави мъчно откриването на добър реализатор, който да е еднообразно безапелационен и в лиричната и в трагичната част на ролята. А и равнището на пеенето през днешния ден не е каквото е било в предишното. Това също е проблем, имам поради качеството на пеенето.
Само от началото на сезона Амади е получил задължения в четири разнообразни продукции на " Турандот ". Постановката на Огнян Драгонов дефинира като необикновена по рода си.

Постановката е нетрадиционна, за първи път ми се случва да попадна на такава постановка, а пея постоянно " Турандот ". И за какво не! Тези кукли преувеличават държанието на героите, аз персонално се усещам доста дребен в подножието на тези големи марионетки. Но може би за феновете, които гледат от отдалеченост това е доста ефектно.

В кариерата си е срещал на сцената доста сътрудници от България и е удивен от оперната традиция у нас. Смята, че към момента българската школа е на едно доста високо равнище, съпоставено с това, което се предлага в Европа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР