Тази вечер Софийската филхармония посреща на своята сцена една от

...
Тази вечер Софийската филхармония посреща на своята сцена една от
Коментари Харесай

За първи път на българска сцена: Световноизвестният диригент Кристоф Ешенбах е в София

Тази вечер Софийската филхармония посреща на своята сцена една от знаковите фигури на актуалната класическа музика. Световноизвестният диригент Кристоф Ешенбах се среща за първи път с българската аудитория.

Избрал е напълно Брамсова стратегия, която включва втория концерт за пиано и четвъртата му симфония. Концертът е част от Европейския музикален фестивал.

Той има славата на извънредно акуратен към прочита на партитурата. В същото време интерпретацията му се отличава и с невероятна експресивност и емоционалност. Матафората за лечебната мощ на музиката може да ти се стори банална, преди да се срещнеш с Ешенбах, който е живото доказателство, че тя е вярна. Той е кръговиден сирак. Майка му почива при раждането му, а когато татко му е погубен на фронта по време на Втората международна война, той стопира да приказва. Думите се връщат, с цел да изразят желанието му да се посвети на музиката като стартира уроци по пиано.

" Музиката ми върна живота, когато аз бях доста болно малко дете, съвсем умиращо и музиката ми оказа помощ да се възстановя и построи живота ми ", споделя диригентът Кристоф Ешенбах.

" Моята майка, която ме осинови, беше пианистка, свиреше и даваше уроци, аз постоянно слушах осъществяванията ѝ и бях запленен от музиката и пожелах също да стартира да изсвирвам ", добавя Ешенбах.

Кариерата му на диригент е забележителна и няма по какъв начин да е другояче, когато началото ѝ е сложено под зоркия взор на Караян. Казва, че може да реализира съвсем мигновена връзка с всеки професионален оркестър и да ги предизвика да вникнат в дълбочината ма музиката. Никога не се разочарова от себе си, просто тъй като си слага все по-високи условия, което го избавя от незадоволителни резултати.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР