Тази вечер са последните мачове от груповата фаза на Лига

...
Тази вечер са последните мачове от груповата фаза на Лига
Коментари Харесай

Остават само 6 свободни места на 1/16-финалите в Лига Европа

Тази вечер са последните мачове от груповата фаза на Лига Европа, след които ще научим имената на последните тимове, които ще намерят място на 1/16-финалите в шампионата. Повечето участници на елиминациите към този момент са ясни, като остават единствено 6 свободни места.

За идната фаза към този момент се класираха Рома, Арсенал, Славия (Прага), Байер (Леверкузен), Глазгоу Рейнджърс, Бенфика, Гранада, ПСВ Айндховен, Лестър, Брага, Лил, Милан, Виляреал, Антверп, Тотнъм, Динамо (Загреб), Хофенхайм и Цървена звезда. От Шампионската лига пък се приъсединиха тимовете на Краснодар, Брюж, Манчестър Юнайтед, Динамо (Киев), Република България Залцбург, Олимпиакос, Аякс и Шахтьор (Донецк).

Тази вечер конспирация има единствено в 5 групи. В група " А " към този момент е ясно, че Рома ще бъде победител. Големият конфликт на вечерта обаче е сред Йънг Бойс и ЧФР Клуж, които се изправят един против различен в директен конфликт за второто място. Швейцарците се нуждаят единствено от точка, до момента в който румънците би трябвало да търсят наложителна победа.

В група " В " също имаме сигурен победител в лицето на Арсенал. За второто място се борят Рапид (Виена) и Молде, които се изправят един против различен в австрийската столица. Домакините ще би трябвало да търсят победа с 1:0 или с 2 гола разлика. Всякакъв различен резултат ще прати гостите напред.

Другата по-интересна група е " F ". Там цели три тима се борят за място на елиминациите - Наполи, АЗ Алкмаар и Реал Сосиедад. Италианците имат преимущество, защото досега са събрали 2 точки повече от своите противници. Това значи, че те ще си подсигуряват място на 1/16-финала, в случай че не изгубят семейството си на Реал Сосиедад. Испанците обаче ще търсят наложителна победа на стадион " Диего Армандо Марадона ", защото равенството може и да не им е задоволително, в случай че в другия мач АЗ Алкмаар завоюва против Риека.

В група " I " Виляреал към този момент е на 1/16-финала като победител в групата. Спорът е за второто място, за което се борят Макаби (Тел Авив) и Сиваспор в пряк конфликт в Израел. Домакините ще се класират даже с тъждество в този мач, до момента в който гостите ще би трябвало да търсят наложителна победа.

Последната група с конспирация е " К ". Динамо (Загреб) е сигурен победител и продължава напред. Волфсбергер и Фейенорд ще дефинират кой ще приключи на второ място в директен конфликт между тях. Австрийците се нуждаят единствено от тъждество в този дуел, до момента в който нидерландците ще би трябвало да играят единствено и само за победа.

В останалите групи всичко е ясно по отношение на тимовете, които ще се класират напред, като само в някои от тях би трябвало да се дефинира кой ще е победител и кой ще приключи на 2-ата позиция.

Лига Европа, групова фаза, 6 кръг:

от 19:55 часа:

Група " А "

Йънг Бойс - ЧФР Клуж

ЦСКА-СОФИЯ - РОМА

Група " В "

Дъндолк - Арсенал

Рапид (Виена) - Молде

Група " С "

Байер (Леверкузен) - Славия (Прага)

Апоел (Беер Шева) - Ница

Група " D "

Стандард (Лиеж) - Бенфика

Лех (Познан) - Рейнджърс

Група " Е "

ПСВ Айндховен - Омония

ПАОК - Гранада

Група " F "

Наполи - Реал Сосиедад

Риека - АЗ Алкмаар

От 22:00 часа:

Група " G "

Брага - Заря (Луганск)

Лестър - АЕК (Атина)

Група " Н "

Селтик - Лил

Спарта (Прага) - Милан

Група " I "

Виляреал - Карабах - анулиран

Макаби (Тел Авив) - Сиваспор

Група " J "

Тотнъм - Антверп

ЛУДОГОРЕЦ - ЛАСК (ЛИНЦ)

Група " К "

Динамо (Загреб) - ЦСКА (Москва)

Волфсбергер - Фейенорд

Група " L "

Хофенхайм - Гент

Слован (Либерец) - Цървена звезда
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР