Тази вечер приключва двудневната среща на крайнодесните европейски лидери в

...
Тази вечер приключва двудневната среща на крайнодесните европейски лидери в
Коментари Харесай

Крайнодесните се срещат в Мадрид, има българи до Орбан и Льо...

Тази вечер завършва двудневната среща на крайнодесните европейски водачи в Мадрид. Тя е проведена от третата по величина партия в испанския парламент Вокс, която продължава да набира поддръжници преди парламентарните избори през 2023 година. В

Испанските медии липсва информация за срещата, само че съгласно " Ройтерс " на нея са и крайнодесни политици от България, Унгария, Франция, Австрия, Белгия, Естония, Литва, Румъния и Нидерландия. Не се цитират имена на родни политици.

а срещата пристигнаха унгарският министър председател Виктор Орбан, полският му сътрудник Матеуш Моравецки, както и претендентът за президент на Франция Марин льо Пен. Според водача на Вокс Сантяго Абаскал задачата е „ да се продължи работата, почнала на срещата на върха във Варшава “ през декември предходната година.

На нея по думите му е разисквана „ отбраната на Европа против външни и вътрешни закани посредством поощряване на опция на глобалистката наклонност, която заплашва Европейският съюз, като нападна суверенитета на нациите “.

Тогава партиите разискаха взаимни гласувания по въпросите на суверенитета и имиграцията в Европейския парламент, само че не съумяха да сключат формален съюз.

Единствено водачът на италианската антиимигрантска партия „ Лига “ не участва нито в Мадрид, нито във Варшава. През юли предходната година той дружно с крайнодесните водачи на няколко европейски партии подписаха декларация за „ огромен алианс “ в Европейския парламент, който „ да реформира Европа “ и да ги сплоти всичките в една парламентарна група.

В момента те са членове както на Групата „ Идентичност и народна власт “, по този начин и на Групата на европейските консерватори и реформисти.

До март предходната година партия „ Фидес “ на Виктор Орбан беше член на „ Европейската национална партия “, само че той я отдръпна.
Свързани вести Орбан подреди: Връщам цените от 15 октомври Заподозряха Марин Льо Пен, че отваря фиктивни работни места в Екологичен потенциал Орбан унищожи Брюксел поради мигрантите Орбан: Унгария няма да напуща Европейски Съюз, само че ще брани суверенитета си
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР