Тази вечер, половин час преди полунощ влизат в сила новите

...
Тази вечер, половин час преди полунощ влизат в сила новите
Коментари Харесай

Проф. Витанов пресметна кога случаите на заразени с К-19 ще намалеят масово

Тази вечер, половин час преди среднощ влизат в действие новите по-строги ограничавания и забрани. Освен, че всички възпитаници минават на отдалечено образование, затварят и комерсиалните центрове.

Мерките за следващ път разделиха специалистите. Според едни те ще лимитират болестта. И за три седмици дневните случаи ще намалеят до 3000.

"Голямата цел в действителност е, само че то няма да стане толкоз бързо – да паднат случаите под 2000. Някъде на 10-12 декември, но в случай че всички съблюдават ограниченията – ние ще сме на 1000 случая. Всичко е допустимо. Всичко зависи от нас ", сподели пред bgonair.bg проф. Нилолай Витанов, математик и член на НОЩ.

А дисциплината съгласно математика би трябвало да продължи най-малко до пролетта, когато се чака да бъдат имунизирани и първите рискови групи от популацията.

"Масовото понижаване на броя на случаите се чака да е май-юни месец, когато имунизациите всеобщо ще навлязат и тогава ще се осъществя това, за което мечтаят някои хора – груповият имунитет ", добави той.

Мечтата за колективен имунитет обаче е достижима не посредством ограничавания, а посредством открита битка с вируса, счита инфекционистът доцент Атанас Мангъров.

"Това е естествено злополучие. Това е нещо, което се случва и ние би трябвало да намерим метод да се борим с него, а не да се крием. Т.е би трябвало всички лекари да сложат маски, халати, ръкавици, всичко, което желаят и да си влязат в тяхната роля. Т.е те би трябвало да стартират да преглеждат и да лекуват своите заболели. Няма различен метод ", уточни той.

А с изключение на специалистите, ограниченията разделиха и върховете на страната. "Новите ограничения са пожарни и закъснели. Говоря като комплекс освен здравни, само че и като баланс на здравни, стопански и обществени ограничения.

Използването на тази рецесия за пр води до загуба на човешки животи. Българите умират не поради ковид, а най-много поради хаоса в ръководството на рецесията и поради отвод на достъп до опазване на здравето като е по Конституция ", сподели президентът Румен Радев.

Според обществения министър Деница Сачева: "Ние чуваме непрестанно рецензии за ограниченията, които предлагаме, само че нито един път не чухме нещо съответно. Не чухме конкуренция на нито една от нашите хрумвания и по тази причина считаме, че това е следващото политическо заяждане ".

"Да критикуваш е изкуство. Но логаритъмът, в който просто казваш противоположното на това, което се случва, няма нищо общо с това изкуство ", счита вицепремиерът Томислав Дончев.

Вицепремиерът продължи контраатаката към президента като му напомни Националния празник, когато президентът, макар оповестените ограничавания, взе участие в тържествата на връх Шипка.

Дали ограниченията ще реализиран търсения резултат, следва да стане ясно в идващите седмици.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР