Тази вечер почитателите на оперното изкуство и на хубавата музика

...
Тази вечер почитателите на оперното изкуство и на хубавата музика
Коментари Харесай

Соня Йончева и Пласидо Доминго ще зарадват почитателите на оперното изкуство тази вечер

Тази вечер феновете на оперното изкуство и на хубавата музика ще могат да се насладят на взаимния концерт на световноизвестните оперни реализатори Соня Йончева и Пласидо Домонго. Концертът им ще се организира пред храм-паметника " Свети Александър Невски “ от 20.00 ч.



Големият тенор познава Соня и следи кариерата ѝ към този момент от 11 години. Пътищата им се преплитат за първи път през 2010 година, когато Соня Йончева печели състезанието „ Опералия “, който той провежда.



В изявление за bTV Пласидо Доминго показа наблюденията си, че за дамите е доста по-трудно да имат сполучлива кариера в операта. Техният живот остава разграничен сред сцената, фамилията и децата.

Оперните артисти не постоянно са били толкоз известни, колкото са през днешния ден. До наскоро известните оперни реализатори са били известни единствено измежду феновете на операта, само че към този момент не е по този начин и реализатори като Пласидо Доминго се подреждат измежду огромните международни звезди. Според тенорът известна заслуга за това има самият той, Хосе Карерас и Лучано Павароти.



Оперната прима Соня Йончева ще се появи пред българската аудитория с две изящни рокли, направени особено за събитието от младия дизайнер Ваня Нецева. В особено изявление за bTV през вчерашния ден, оперното сопрано разри, че репертоарът ще е трогателен и разнороден, като са включени доста от известните осъществявания с Пласидо Доминго.



Първите две осъществявания от концерта ще се излъчват онлайн по радио „ Класик ФМ “.

А концертът довечера ще премине под строги ограничения против Коронавирус. За сигурността на феновете са готови 7 входа към концерта, а придвижването на транспортни средства по близките улици е неразрешено.

Още за сопраното Соня Йончева може да прочетете на уеб страницата:
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР