Тази вечер отборът на Левски ще се впусне в ново

...
Тази вечер отборът на Левски ще се впусне в ново
Коментари Харесай

Мачът на истината: Левски гостува на Айнтрахт в преследване на голямата цел - групите на Лигата на конференциите

 Efbet2023 Horizontal
Тази вечер тимът на Левски ще се впусне в ново предизвикателство, част от европейската му приказка. " Сините " гостуват на Айнтрахт за мач-реванш от плейофа за влизане в групите на Лигата на конференциите, а дуелът във Франкфурт е от 21:30 ч. българско време.

Първият мач в София приключи без победител - 1:1 с гол в добавеното време на Асими Фадига и по този начин всичко ще се взема решение през днешния ден. През миналия уикенд Левски получи отмора в efbet Лига, до момента в който в неделя „ орлите “ играха против Майнц 05 в немската Бундеслига, където избавиха точката, изравнявайки в 91-вата минута.

Доста напрегната бе и миналата седмица за клуба. Звездата в офанзива Рандал Коло Муани ясно съобщи, че желае да премине в ПСЖ и отхвърли да тренира. Трансферът към момента не е реалност, само че френският национал бе изваден от групата и няма да играе довечера. Нападателят Яспер Линдстрьом пък подписа с Наполи, което е още една добра вест за Левски.

Интересна е статистиката, че Левски няма победа над немски отбор към този момент 40 години. За последно столичани победиха Щутгарт през 1983 година във 1/32-финал за Купата на УЕФА с 1:0 на “Васил Левски ”. Оттогава до момента родният отбор има единствено равенства или загуби (4 ремита и 5 поражения). През 1984 година обаче “сините ” съумяват да отстранят Щутгарт в КЕШ след две равенства - 1:1 и 2:2. Това се оказва и последният път, в който отборът от “Георги Аспарухов ” отстрани немски съперник. Сега Левски има късмет да прекъсне отрицателната си серия, в случай че през днешния ден победи Айнтрахт.

“Сините ” чакат и сериозна поддръжка в днешния дуел. Домакините отпуснаха 2900 билета за последователите на родния отбор, като през вчерашния ден се извиха огромни опашки пред касите в немския град. Като цяло се чака целият потенциал на стадиона да бъде напълнен и да се получи страхотна атмосфера във Франкфурт.

Още спортни вести вижте във видеото:
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР