Тази вечер бяха раздадени годишните национални награди за медицина. Лекари

...
Тази вечер бяха раздадени годишните национални награди за медицина. Лекари
Коментари Харесай

Проф. Чирков и болницата в Плевен с годишните награди за медицина

Тази вечер бяха раздадени годишните национални награди за медицина. Лекари и екипи с достижения в своята област получиха самопризнание на специфична гала. За повсеместен принос в медицината беше отличен българският кардиохирург със международно самопризнание - проф. доктор Александър Чирков.


Казват, че в медицината основното лекарство е самият доктор. Затова тези статуетки бяха раздадени за пета поредна година. За да уважат труда на тези, които всеки ден подаряват здраве. Болницата на годината се намира в Плевен. Наградата за нея взе взе проф. Владимир Данов.
Проф. Владимир Данов, медицински шеф: Голяма чест и самопризнание. Смятам, че сме водещи в лекуването на болесттите на сърдечно-съдовата и мозъчната системи.
От същата болница е и най-иновативният млад доктор - доктор Петър Узов, който знае по какъв начин по нови способи да лекува сърцето.
Д-р Петър Узов, кардиолог: Никой не вярваше, че ще е допустимо в Плевен да се направи болница от този сан, да се поддържа равнище на смъртност по-ниска от европейската.
След всички статуетки обаче има още една по-важна премия. Тя не може да бъде поставена на рафта, само че отива при всеки доктор, който в края на деня знае, че е оказал помощ на някого.

 Националните награди за медицина ще бъдат връчени довечера Националните награди за медицина ще бъдат връчени довечера
Тази вечер ще бъдат раздадени годишните национални награди за медицина. Лекари и екипи с достижения в своята област ще получат самопризнание на специфична...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР