Тази ужасия с минималната работна заплата, която искат да направят

...
Тази ужасия с минималната работна заплата, която искат да направят
Коментари Харесай

Мика Зайкова: Инфлацията и спекулата заедно изпреварват ръста на работните заплати

Тази страхотия с минималната работна заплата, която желаят да създадат брутна е цялостен парадокс, тъй като минималната работна заплата е основа за някои обществени заплащания, изключително за деца. Това сподели в предаването " Това е България “ на Радио " Фокус “ финансовият специалист Мика Зайкова. " Като желаят да я създадат брутна, това значи да понижат още повече нетният доход от нея. Става по този начин, че колкото повече си работил и имаш трудов стаж, толкова по-малко пари ще взимаш ", разясни Зайкова. 

По думите и, поради инфлацията у нас всичко е най-малко 50% по-скъпо.

Цените на едро също се покачиха с над 27%. А инфлацията за ноември е даже по-ниска и е към 16.9%. Пътят от цените на едро, докато стигнат до потребителя са с разлика до 50%. При нараснали цени на едростоките порастват нагоре още повече. Зелето е  поскъпнало с близо 9%, краставиците с близо 5%, а доматите не се пипат. 

Наистина има повдигане цената на газа, само че има и огромен % далавера. Зайкова още веднъж напомни, че депутатите вършат всичко друго, само че не пиемат Закона за спекулата, с цел да сложат раки на всичко това. Най-употребяваните храни за най-бедните хора са недостъпни. това вещае лавина от глад и бедност.

На дядо Коледа ще му е прекомерно мъчно да донесе подаръците, които искат децата, сподели още Зайкова. той ще бъде възпрепятстван от спекулата.  

Тя уточни и цените на други артикули които са напряко в;недостъпни за огромна част от българите. Сиренето е 16 лв. по цена на едро, а на дребно доближава до 28 лв.. Ккашкавалът е 40 лв.. " Отидох да купя една връзка банани, която струваше 10.80. Как да ги купя с тези  70 лв., които са ми дали като пенсионер за Коледа " попита Зайкова.

Инфлацията и спекулата заедно изпреварват ръста на работните заплати.  Виждам излаз единствено, в случай че интелекта се приближи до егото, само че в този парламент надали това ще се случи. Тези 240 мислят за всичко друго, само че не и за България, добави Зайкова. 

С които очи ще дойдат на идващите избори. Логиката демонстрира, че народът ще ги накаже с ниска изборна интензивност, сподели още Мика Зайкова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР