Тази сутрин в 10 часа община Благоевград преустанови за 24

...
Тази сутрин в 10 часа община Благоевград преустанови за 24
Коментари Харесай

Затвориха общината в Благоевград за 24 часа, тестват 60 служители и кмета

Тази заран в 10 часа община Благоевград прекрати за 24 ч. приема на жители поради позитивната проба за COVID-19 на основния проектант., разгласи кметът инж. Румен Томов, съобщи кореспондентът на БГНЕС в град. Започва стерилизация, чиновниците на общината не престават да работят, прекратен е прима на жители, стана ясно от думите му.
„ Вчера към 17.20 ч. получихме информация, че имаме инфектиран чиновник на Община Благоевград. В момента към София пътува окончателната проба, с цел да се откри окончателният резултат. Снощи сме дезинфекцирали цялата Община – всички кабинети, направихме лист на лицата, които са били в непосредствен контакт с архитекта. В момента от РЗИ вършат проби на тези чиновници, и аз си направих подобен тест “, изясни кметът Томов.
Той сподели още, че е обикновено да са обезпокоени, най-малко до момента в който не излязат резултатите.
Главният проектант Васил Тинчев е с бронхопневмония, настанен е в интензивно поделение, само че е в положително положение. Ще го замества Петя Гъркова.
„ 60 са чиновниците на Общината, които са подложени на тест. РЗИ търси останалите контактни с Тинчев лица. Нека се надяваме, че има допустимо минимум позитивни проби “, добави кметът Томов.
Последно архитектът е бил в четвъртък на работа, когато не се е почувствал добре, в петък се е лекувал у дома и е постъпил в болница по-късно.
А контактните на архитекта чиновници, които са изследвани, чакат излизането на резултатите под краткотрайна карантина в домовете си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР