Тази сутрин по нареждане на специализираната прокуратура на Черна гора

...
Тази сутрин по нареждане на специализираната прокуратура на Черна гора
Коментари Харесай

Арестуваха специалния прокурор по делото за държавен преврат в Черна гора


Тази заран по разпореждане на профилираната прокуратура на Черна гора в Подгорица беше задържан специфичният държавен прокурор Саша Чагенович. В малко изказване представителят на прокуратурата заяви, че Чагенович е задържан по съмнение, че в интервала 2020 година - 2022 година е основал незаконна организация и е злоупотребил със служебното си състояние.

„ Специализираната държавна прокуратура ще осведоми навреме обществеността за по-нататъшните си дейности и хода на производството, като особено наблягам, че държавните органи, медиите, сдруженията на жителите, общественици и други лица са длъжни да се придържат към презумпцията за невиновност и с обществените си изказвания по отношение на настоящото произвеждане не би трябвало да нарушават други правила на процедурата и правата на лицето, против което се води тя “, уточни Радонич.

Специалният прокурор Саша Чагенович е прочут на черногорската общност с процеса за прелом, воден от 2017 година във Върховния съд в Подгорица, когато съветски и сръбски жители и водачите на проруския Демократичен фронт Андрия Мандич и Милан Кнежевич бяха измежду обвинените. Обвинителният акт бе издигнат от Чагенович дружно с тогавашния основен специфичен прокурор Миливой Катнич, написа news.bg.

През 2019 година Върховният съд осъди на първа инстанция подсъдимите, само че по-късно Апелативният съд анулира тази присъда и върна процеса първоначално. Прокурорът Чагенович продължи да съставлява делото за държавен прелом против обвинените и в повторното произвеждане.
 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР