Тази сутрин първата въздушна линейка трябва да излети от производителя

...
Тази сутрин първата въздушна линейка трябва да излети от производителя
Коментари Харесай

България очаква първия си медицински хеликоптер

Т ази заран първата въздушна кола за спешна помощ би трябвало да излети от производителя в Италия към България. Това съобщи министър председателят Николай Денков при започване на днешното постоянно държавно съвещание. 

„ Това е нов стадий в незабавната помощ и здравната грижа за българите. Това са избавени животи. Медицинският хеликоптер ще оказва помощ на хора, потърпевши при произшествия. Ще транспортира пациенти от едно лечебно заведение в друго, ще спомага в донорски обстановки и ще доставя незабавно съоръжение, кръв, органи и медикаменти, когато и където е належащо “, уточни Денков. 

До края на 2026 година България ще има шест хеликоптера. За евроскептиците дано да напомня – закупени са с европейски средства по оперативните стратегии и Плана за възобновяване и резистентност “, добави още министър председателят. 

Той напомни, че въздушните коли за спешна помощ, които ще придобие страната ни, са основни за обезпечаване на незабавна здравна помощ на всички места в страната. Техните бази са избрани по този начин, че всяка част на страната да бъде покрита от най-малко два хеликоптера, посочи министър-председателят.  
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР