„Тази среща (на коалицията - б.р) е въз основа на

...
„Тази среща (на коалицията - б.р) е въз основа на
Коментари Харесай

Балабанов преди коалиционния съвет: Ще споделя какво видях в Украйна, всеки да гласува по съвест

„ Тази среща (на обединението - б.р) е въз основа на това, което на следващия ден ще преглежда Народното събрание. Знаете какви са позициите на съдружните сътрудници, тъй че довечера по-скоро ще споделя това, което видяха очите ми в Украйна. Ще поговорим чисто в човешки проект се надявам да стигнем до оптимално обхватно решение по проблема ". Това съобщи депутатът от Има Такъв Народ Станислав Балабанов на влизане в Министерския съвет, където довечера се организира съдружен съвет.

На въпрос дали трите партии в обединението ще опитат да убедят Българска социалистическа партия, Балабанов съобщи, че ще показа това, което е чул от президента Зеленски.

„ Не съм седнал да увещавам никого, това лежи на съвестта на всеки един човек, тъй като тук въпросът, защото хора като нас сега губят животите си в Украйна ", съобщи той.

Депутатът удостовери, че Зеленски е изискал помощ от България, не с оръжия, а с поправки на военна техника.

ИТН ще гласоподава за изпращането на оръжие, каквато позиция оповестиха от партията през предходната седвица. Станислав Балабанов прикани всеки да вземе лично решение по съвест.

Според Балабанов това решение няма да е причина за разпад на обединението.

„ Задава се по-голяма борба в идващите седмици във връзка с Северна Македония. Ето това към този момент е част от съдружното съглашение. Има ясна дефиниция в сърцата на всички българи, както и в Има Такъв Народ - че има правила, които би трябвало да бъдат безапелационно спазени и тогава можем да приказваме за договаряния ", разяснява той

На съдружния съвет ще участва и районният министър Гроздан Караджов, защото от Има Такъв Народ са решили на съвещанието да участва и представител на изпълнителната власт.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР