Тази случка много разгневила руския президентБългарският президент в периода 2012-2017

...
Тази случка много разгневила руския президентБългарският президент в периода 2012-2017
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев вкарал Путин в голямо приключение

Тази преживелица доста разгневила съветския президент
Българският президент в интервала 2012-2017 година Росен Плевнелиев вкарал съветския си сътрудник Владимир Путин в огромно приключение-

Той показва, че най-голямото оръжие на Путин е енергийната му монополна позиция.

Рано или късно обаче Европа ще успее да се освободи от този монопол на Газпром и в този ред на мисли Плевнелиев изрази вяра, че това ще се случи напълно скоро.
„ Искам политиците ни да се разсънят и да се върнат към целите за либерализация и диверсификация. 2008 и 2021 година Газпром не се държи пазарно “, съобщи той пред bTV.



На въпрос виждал ли се е персонално с Путин, Плевнелиев отговори:
„ Здрависах се с него. Това не беше среща и не бе планувана, само че бе доста необичайно и забавно.
Стана на закриването на олимпийските игри в Сочи. Там за по-малко от 1 минута се срещнах с Путин. Той добре знаеше кой съм и че съм от неговите огромни критици “.

„ Путин ми подаде ми ръка и сподели: „ Благодаря, че уважихте церемонията за закриването на Олимпийските игри, уважаеми господин Президент “.
А аз му споделих на български: „ Уважаеми господин президент, приветствам ви за сполучливото показване на Русия на Олимпийските игри “, разкри още Плевнелиев.

Той добави, че Путин му е споделил: „ Вие сте първият президент, който не ми приказва на съветски. Всички българи приказват съветски “, а той му дал отговор: „ Аз ви приказвам публично на моя език, както вие ми говорите на вашия, само че, в случай че желаете, може да минем на немски, какъвто и двамата приказваме “.

В умозаключение Плевнелиев разкри, че това доста разгневило Путин и той траял по веригата.
Източник: standartnews.com
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР