Тази седмица връщаме часовниците с един час назад. Връщането към

...
Тази седмица връщаме часовниците с един час назад. Връщането към
Коментари Харесай

Вижте кога връщаме часовниците с час назад

Тази седмица връщаме часовниците с един час обратно. Връщането към астрономическото часово време ще се извърши в 4 часа сутринта локално време на 31 октомври, оповестиха от Държавната организация за метеорологичен и механически контрол.
Ще остане ли промяната на времето - това е измежду най-често задаваните въпроси в последните дни. През 2018 година тогавашният ръководител на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер разгласи, че над 80% от европейците са поискали промяната на времето да бъде отстранена.
Държавите от Европейски Съюз, които ще решат да запазят лятното си часово време, би трябвало да сменят часовниците си за финален път в последната неделя на март 2022 година Страните, които ще предпочетат да запазят общоприетото (зимно) часово време, могат да сменят часовниците си за финален път в последната неделя на октомври 2021 г, съгласно проектозакона признат от евродепутатите с 410 гласа „ за “, против 192 гласа „ срещу “ и 51 гласа „ въздържал се “.
Евродепутатите поддържаха предлагането на Европейската комисия за прекратяване на сезоната промяна на часово време, само че гласоподаваха това да бъде отсрочено от 2019 година за 2021 година
Евродепутатите също приканиха страните от Европейски Съюз и Европейската комисия да координират решенията, с цел да се подсигурява, че установяването на лятно часово време в някои страни и на зимно часово време в други, няма да попречва действието на единния пазар.
В случай че Европейската комисия реши, че плануваният режим във връзка с часовото време може доста и непрекъснато да попречва действието на единния пазар, може да отсрочи датата на използване на директивата с най-много 12 месеца, гласи признатият текст.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР