Тази седмица ще бъде актуализиран Планът за справяне с пандемията,

...
Тази седмица ще бъде актуализиран Планът за справяне с пандемията,
Коментари Харесай

Обявиха какви ще са новите COVID мерки

" Тази седмица ще бъде обновен Планът за справяне с пандемията, на база на промените в Закона за здравето ". Това разгласи министър председателят в оставка Кирил Петков след среща със здравните управляващи, на която са разисквани потребността от въвеждане на противоепидемични ограничения и новия проект. В него има 6 стадия, основани още веднъж на претовареност на болничните и интензивните кревати и общи епидемиологични индикатори. Данните все още демонстрират, че по-голямата част от страната се намира в Етап 0, с няколко области в Етап 1. Това разгласи още Петков. 

И увери: " Няма и не се планува да има ограничавания, свързани със затваряне на бизнеси, няма условие за Коронавирус документи в страната и няма ограничавания в напредването ". 

" На базата на обновения проект имаме шест стадия, основани още веднъж на претовареност на болничните кревати, интензивните кревати и общи епидемиологични индикатори. Няма и не се планува да има ограничавания за затваряне на бизнеси, няма условие за Коронавирус документи в страната и няма ограничаване за предвижване ". Това сподели министър председателят в оставка Кирил Петков на брифинг по отношение на Коронавирус ситуацията в страната.

" Българите могат да имат едно умерено лято ", безапелационен е той. 

Той се срещна  с основния държавен здравен контрольор Ангел Кунчев и с представители на здравните управляващи .



 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР