Тази седмица премина под знака на червената зона и зеления

...
Тази седмица премина под знака на червената зона и зеления
Коментари Харесай

Васил Велев: Нарекохме сертификата "6+", защото се изискват шест удостоверения

Тази седмица мина под знака на алената зона и зеления документ. След като дни наред България отбелязваше връх след връх по смъртност и позитивни проби, служебното държавно управление вкара условие за зелен документ за всички действия на закрито. Това накара хиляди българи трескаво да се наредят на опашки, с цел да получат безвъзмездна ваксина, пред угрозата да заплащат скъпи проби. В същото време различен връх извади на площадите за първи път един до друг работодатели и синдикати. Високата цена на електричеството. 

" Нарекохме документа " 6+ ", тъй като се изискват шест удостоверения, с цел да могат хората да посетят дадени места, даже да пият едно кафе ", това сподели в предаването " Офанзива с Любо Огнянов " по NOVA NEWS председателят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев.

Той добави, че също така ограниченията са били въведени от през днешния ден за на следващия ден, което извънредно затруднява заинтригуваните, даже и с отсрочване налагането на наказания до понеделник.

Васил Велев се съгласи, че в рецесия би трябвало наистина да се подхожда с разсъдък, като в множеството страни в Европа зелените документи са факт, а у нас те подтикват и имунизацията, която продължава да е прекомерно ниска.

Работодателите предлагат имунизацията да се прави, като е добре да има обществено финансиране за това.

Велев съобщи, че към този момент няма логаритъм, по който да се работи с служащи, които отхвърлят да се имунизират - дали да излизат в неплатен отпуск, дали да бъдат освобождавани, или непрекъснато да си вършат проби.

Относно високите цени на електрическата енергия и газа, Васил Велев счита, че пазарът за тях в Европа е " квази пазар ", който не дава отговор на дефиницията за пазар, тъй като е покрит с ограничавания, преференциални цени, дълготрайни контракти.

Велев счита, че понижаване на Данък добавена стойност за енергоносителите може да се случи. Според него редица предприятия понижават активността си поради цените на тока, има и съкращения на работни места.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР