Тази седмица премиерът Бойко Борисов изненадващо реши да подари по-ниско

...
Тази седмица премиерът Бойко Борисов изненадващо реши да подари по-ниско
Коментари Харесай

Изненадващият ДДС подарък на Борисов

Тази седмица министър председателят Бойко Борисов изненадващо реши да подари по-ниско Данък добавена стойност на заведения за хранене и питейни заведения от средата на тази година. Той разгласи това като мярка за подкрепяне на бранша, който е може би най-пострадал от рецесията, провокирана от COVID-19 и изключителното състояние, въведено поради него. Министър-председателят самичък разгласи решението като политическо, т.е. то не почива на някаква експертна или икономическа логичност и в действителност самият стопански екип на държавното управление не го поддържа.

Какви резултати ще има това решение на премиера и ще възобнови ли то дебатите за разнообразни Данък добавена стойност ставки за разнообразни сектори и унищожаване на плоския налог? Това е тематиката на новия епизод на подкаста " Гласът на Капитал ". Гостува икономическият редактор Вера Денизова. Тя разяснява каква е предисторията на това решение на премиера и дали това е най-полезната икономическа мярка за поддръжка на заведенията за хранене и питейните заведения.
АУДИО Изненадващият Данък добавена стойност подарък на Борисов Your browser does not support the audio tag.
Бележка от редактора: Разговорът е записан на 14 май.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики " Гласът на " Капитал " е седмичен подкаст, в който публицистите описват забавна настояща тематика от политиката, стопанската система или бизнеса в дълбочина, с подтекст и разбор.

Ако този епизод ви хареса и желаете да слушате новите епизоди незабавно щом излязат, абонирайте се за " Гласът на " Капитал " в Apple Podcasts, Гугъл Podcasts или Spotify. Може да следите подкаста и като добавите този RSS Feed във вашата стратегия за подкасти.

Обратна връзка за " Гласът на " Капитал " можете да ни изпращате на [email protected] или в познатите ви профили на " Капитал " във Фейсбук и Twitter.

Чуйте и предходния епизод:

По следите на съветски шпиони: историята зад " българския " " Пулицър "
Журналистите Боряна Джамбазова и Росен Босев описват за мистерията към отравянето на оръжейния търговец Емилиян Гебрев и по какъв начин се прави проверяваща журналистика
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР