Тази седмица НАСА стартира нова мисия, която ще се опита

...
Тази седмица НАСА стартира нова мисия, която ще се опита
Коментари Харесай

НАСА пускат нова мисия за изследване на океаните

Тази седмица НАСА започва нова задача, която ще се опита да отговори на един от най-важните въпроси за световното стопляне на нашата планета: В кой миг океаните на Земята ще спрат да задържат непотребната топлота и ще стартират да я отделят, съобщи BGR.

Отговорът на този въпрос убягва на учените от десетилетия, до момента в който заканите от изменението на климата единствено се усилват. Сега обаче, когато ледените шелфове са по-близо до разтопяване от всеки път, а покачването на морското ниво наподобява ще се случи, без значение от нашите дейности, НАСА стартира огромно проучване на океаните, езерата и реките на Земята.

Космическата организация съобщи, че тази задача, която ще се организира със спътника Swot (съкращение от surface water and ocean topography), ще бъде първата по рода си, която ще записва и събира данни за всички повърхностни водни запаси на Земята. Това е невиждана задача, която освен ще ни даде по-добра визия за нашите океани, само че и може да ни помогне да се оправим с проблемите на световното стопляне в бъдеще.

Няма подозрение, че световната температура на Земята се покачва. Ако успеем да отговорим на този значим въпрос, обвързван с световното стопляне, и да научим повече за естествените възпиращи фактори за изменението на климата на Земята, може би ще успеем да намерим и нови способи за закъснение на повишението на температурите.

Нещото, което прави тази задача толкоз впечатляваща, е какъв брой доста данни ще успее да събере Swot, до момента в който се пробва да отговори на този неуреден въпрос. Освен това, в случай че успеем да научим повече за метода, по който океанът задържа непотребната топлота, бихме могли да намерим метод да го възпроизведем или най-малко да спрем океаните да се претрупват с непотребна топлота, преди да я освободят цялата. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР