Тази седмица медийното съсловие се захвана със зловеща тема. На

...
Тази седмица медийното съсловие се захвана със зловеща тема. На
Коментари Харесай

ОБЕКТИВНО: Подземната мафия: Потайностите на гробищните измами

Тази седмица медийното съсловие се захвана със злокобна тематика. На 25 май полицията откри остатъци на 7 натрупа в гора край гробището в Банкя. Гражданин инцидентно се натъква на злокобната находка. По случая е арестуван погребалния сътрудник Георги Енев. Според обвиняването сходно дело е казус, поради това е взето под специфичен контрол от Апелативна прокуратура.

Свидетели и живущи в региона не наподобяват шокирани от находката, някои даже разкриха, че от години хората се оплакват. Вече десетки сигнали постъпват в столичната полиция от хора, чийто близки са умряли и са употребявали услугите на задържания траурен сътрудник. Те се съмняват, че са станали жертва на злокобната скица.

След невиждания случай на противозаконни гробове арестуваният 51-годишен траурен сътрудник се изправя пред съда. Георги Енев остава в ареста. Той на този стадий е единственият обвинен за измамата с погребения и кремация на възрастни хора, само че той не се признава за отговорен и твърди, че е станала неточност.

Според проверяващите, Енев почнал да практикува измамите с кремациите от пролетта на 2020 година, когато е издадено предписание всички умряли от коронавирус да бъдат кремирани. Това е интервалът, в който хора, употребили услугите му, в този момент се свързват с проверяващите от Столична дирекция на вътрешните работи, като настояват, че са употребили услугите на Енев и търсят информация дали са станали жертва на лъжливите кремации.

Първоначално той разкрива, че работи по схемата от няколко години и по този начин е погребал над 50 души от приюти, само че вместо да ги кремира, ги заровил в гората. Обвиняемият не се признава за отговорен, а твърди, че е станала неточност.

Организатор за разкриването на тези обстоятелства е Стоян Макреев, един от водачите на погребалните организации в България. Това разкри общинският консултант от София, отговарящ за контрола на траурните организации Димитър Антов.

Общинските съветници от Вътрешна македонска революционна организация в Столичния общински съвет упорстват за основаването на комисия за проверка на активността в гробищните паркове. Общинарите виждат нарушаване и жестоко тъпчене на законите при осъществяване на тъжните ритуали. Такава комисия обаче по този начин и не се основава.

Общинският консултант в София Веселин Калановски в ефира на " Честно казано с Люба Кулезич " удостовери, че в Гробищния парк в София състезанието за шеф не бил почтен.

Според Димитър Антов единствено у нас гробищата са грозно и неприятно място.По думите му е имало дребни опити да се усъвършенства ситуацията със софийските гробища, само че очевидно някой има интерес те да са в това положение, тъй като по този начин са лесна плячка за измамниците. А въпросът е към Столичната община - за какво не се основава комисия за проверка на активността в гробищните паркове. Може би считат, че няма нарушавания, а може би знаят за грубото тъпчене на законите, само че в действителност прикриват причинителите. Но да забележим какъв брой време ще приказваме още за ужасяващия случай на гробището край Банкя.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР