Тази седмица китайският производител на електроника Xiaomi обяви резултатите си

...
Тази седмица китайският производител на електроника Xiaomi обяви резултатите си
Коментари Харесай

Печалбата на Xiaomi е скочила почти двойно, благодарение на възстановяването на пазара на смартфони

Тази седмица китайският производител на електроника Xiaomi разгласи резултатите си за четвъртото тримесечие на предходната година. Компанията регистрира растеж на приходите от 11% до 73,2 милиарда юана. Това при настоящите обменни курсове се равнява на 10,2 милиарда $ и надвишава упованията на анализаторите. Експертите бяха окуражени от тези резултати. Те демонстрират, че следеният отдавна спад на пазара на смарт телефони може би е към своя край.

Нетната облага на Xiaomi за последното тримесечие също се усили с 50% до 4,7 милиарда юана (653 млн. долара), надминавайки пазарните упования. Анализаторите от Bloomberg Intelligence бяха окуражени и от способността на Xiaomi да се възползва от навлизането си на пазара на електрически автомобили, откакто този месец стартира доставките на първия си модел SU7. Според техните оценки приносът на бизнеса с електрически автомобили към общия растеж на приходите на Xiaomi се чака да доближи 4% до края на тази година. Авторите на прогнозата обаче слагат в изчисленията си ценовия диапазон за Xiaomi SU7 от 30 559 до 36 115 $. Това очевидно не дава отговор на желанията на управлението на компанията да нарежда първия си електрически автомобил в премиум сегмента.

Според IDC, доставките на смарт телефони на Xiaomi са нарастнали с 23% през последното тримесечие. Те бяха значително подхранвани от празничните маркетингови промоции. С такива темпове на напредък Xiaomi съумя да изпревари освен междинния пазар, само че и главните си съперници като Apple. Най-силният съперник на китайския вътрешен пазар за Xiaоmi в сегмента на смарт телефоните остава Huawei.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР